TRT çalışanlarına 'Karlov' operasyonu!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin görüntülerin TRT'de yayınlanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. 6 TRT çalışanı gözaltına alındı.

GÜNDEM 18.07.2019, 10:16 18.07.2019, 10:26
TRT çalışanlarına 'Karlov' operasyonu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin görüntülerin TRT'de yayınlanmasıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında operasyon gerçekleştirdi. 

Savcılığın talimatı ile biri eski 6 TRT çalışanı, FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla polis tarafından gözaltına aldı. 

Ne olmuştu?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da düzenlenen bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karlov'un suikast sonucu öldürülmesine ilişkin iddianame hazırlamıştı. Bu iddianamede yer alan şüpheli ve tanık beyanları, saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ ile olan bağlantısını ortaya çıkarmıştı.

FETÖ mensuplarının, cinayetin işlendiği serginin açılış tarihinin, Moskova'da Türkiye, Rusya ve İran'ın katılım göstereceği Suriye konulu toplantıdan bir gün önce olan 19 Aralık 2016'ya alınması için çaba gösterdikleri ifade edilmişti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, suikastın ardından “Bu elbette Rus-Türk ilişkilerinin normalleşmesini bozmaya yönelik bir provokasyon.” açıklamasında bulunmuştu. 

Yorumlar (0)