Trans birey cinayetinde 3 kişi tutuklandı

İzmir’de yaşanan trans birey cinayeti sonrası gözaltına alınan şüphelilerden 3 kişi tutuklanırken 1 kişi ise serbest bırakıldı.

GÜNDEM 17.03.2021, 10:31 17.03.2021, 16:29
Trans birey cinayetinde 3 kişi tutuklandı

İzmir'de kaldığı evde cesedi bulunan Mira Güneş takma adındaki trans birey Kadir Yüksel (36) cinayetinin ardından gözaltına alınan 4 şüpheliden 1’i serbest kalırken 3 şüpheli ise tutuklandılar.

Cesedini yakınları buldu

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Rafet Paşa Mahallesi 5355 Sokak’taki bir evde yaşayan trans birey Kadir Yüksel’in oturduğu evden kötü kokular gelmeye başladığını fark eden bina sakinleri durumu hemen Yüksel’in yakınlarına bildirdi.

Kendisinden haber alamayan yakınları bir süre sonra Yüksel’in yaşadığı eve gitti. Evin içerisine girenler, Kadir Yüksel’in battaniyeye sarılmış halde çekyat altında duran cesediyle karşılaştı.

Yüzü tanınmayacak haldeydi

Kadir Yüksel’in cesediyle karşılaşan yakınları olayı hemen polis ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine giden emniyet ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede Yüksel’in kafasına sert bir cisimle vurulduğu, bu darbelerle hayatını kaybettiği ve yüzünün ise tanınmayacak hale geldiği tespit edildi.

Savcılık incelemesinin hemen ardından Kadir Yüksel’in cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Geniş çaplı soruşturma başlatıldı

Kadir Yüksel cinayetinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından başlatılan çok yönlü soruşturma kapsamında 4 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Emniyette tamamlanan işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen şüpheli şahıslardan T.T., M.İ. ve S.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. L.Y. isimli şahıs ise adli kontrol şartıyla mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)