Trakya’da marketlere “fahiş fiyat” denetimi

Ramazan ayı dolasıyla Trakya'da zincir marketlerde kontroller sağlandı.

GÜNDEM 23.03.2023, 17:10
Trakya’da marketlere “fahiş fiyat” denetimi

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından zincir marketlerde ramazan ayı dolayısıyla "fahiş fiyat" denetimi sağlandı. Ekipler marketlerde temel gıda, meyve, sebze ile temizlik ürünleri öncelikli olacak şekilde temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarını denetledi.

Birçok açıdan karşılaştırma yapıldı

Reyonları dolaşan ekipler fiyat yükselişlerinden, kasa ve raf fiyatları arasında görülen uyuşmazlığa, tüketim tarihi, irsaliye karşılaştırması, ürün gramajı diğer şartlara uygunluk hususları da inceledi.

Fahiş fiyat yükselişi sağladıkları belirlenen perakende, tedarikçi veya üretici, tedarikçi işletmelere idari para cezası verileceğini öğrenildi.

“Eksikler tamamlanıyor”

Kontrol sağlanan marketin müdürü Mutlu Özbay, fiyat artışının yaşanmadığı yalnızca kırmızı ette bir kıpırdanma görüldüğünü ifade etti.

Fiyatların tam olarak yerinde olduğunu dile getiren Özbay, "Yerel market olduğunda mevcut durumda bir rekabet ortamı yaşanıyor. Rekabet hali ortaya çıkınca tabi tüketiciye aktarılıyor fakat fiyatlarda bir haraketlilik yaşanmıyor. Ekiplerimiz kontrolleri sağlıyor. Onlardan da fikirlerini alıyoruz ve eksikleri tamamlıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)