Trafik cezası ve MTV'de indirim müjdesi

Meclis'te hazırlanan 15 maddelik af paketi ve vergi borcu yapılandırmasına göre, Motorlu Taşıt Vergisi ve trafik cezasını ödemeyen sürücülere önemli oranda indirim sağlanacak.

GÜNDEM 26.05.2021, 11:42 27.05.2021, 09:16
Trafik cezası ve MTV'de indirim müjdesi

Meclis’te hazırlanan 15 maddelik af paketi, bu sefer otomobil sahiplerini de rahatlatacak.

Borçlar yapılandırılıyor

Hazırlanan yasa ile Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi, MTV, KDV, ÖTV,öğrenim kredisi ve  idari para cezaları dahil olmak üzere devlete olan borçların yapılandırılmasına karar verildi.

Kovid-19 cezaları dışında kaçak geçiş ve trafik gibi idari para cezaları konusunda istisnai bir durum mevcut. Yasaya göre; 30 Nisan 2021 tarihi öncesine yönelik, ödenmediği için katlanan ya da EDS ile kesilerek geç bildirildiği için artan trafik cezalarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar, peşin ödeme şartıyla cezalarında %25 indirim hakkına sahip olacağı açıklandı. Böylecek kesilen ceza 15 gün içinde ödenmesi halinde %25 indirim uygulanması kararlaştırıldı.

Önümüzdeki hafta düzenlemenin Meclis’ten geçmesi beklenirken yasanın ardından yapılandırma başvurularının ise 31 Ağustos 2021'de sona ereceği duyuruldu.

Cezalara yüzde 25 indirim

Başvurunun ardından ilk taksitin ödeme tarihi olan 30 Eylül’e kadar kaçak geçiş ve trafik cezalarını peşin ödeyen vatandaşlar, anaparada yüzde 25’lik indirime sahip alacak.

Öte yandan taksiti seçerek cezanın ilk taksitini eylül döneminde ödeyen, borcun tamamını ise ikinci taksit döneminde ödeyen vatandaşlara da anaparada yüzde 12,5 indirim uygulanacağı bildirildi. Dolayısıyla her ay sonunda gecikmeye giren ve yüzde 5 faiz eklenen trafik cezalarına ilişkin daha az bir ödeme yapılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)