Trabzon’da pistten çıkan uçak pide salonu olacak

13 Ocak 2018 tarihinde pistten çıktıktan sonra hizmet dışı kalan uçak, Trabzon Yomra’da pide salonuna dönüştürülecek.

GÜNDEM 22.08.2021, 16:54
Trabzon’da pistten çıkan uçak pide salonu olacak

Trabzon’un Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ülkemizde sayılı olarak bulunan uçak restoranlarından bir yenisinin daha Trabzon’a kazandırılacağını kaydetti.

Sancak Mahallesi’nde belediyeye ait kiracıların işlettiği çay bahçesine konumlanacak olan uçağın, alandaki düzenleme çalışmaların yaklaşık olarak 4 aydan beri sürdüğünü kaydeden Bıyık, “Bir aksilik olmazsa çalışmalar da bitirildi ve 3 ay içerisinde uçak düzenlemesi yapılıp işletme sahiplerine verilecek.” şeklinde konuştu.

Hem sabah saatleri hem de hafta sonu olması sebebiyle uçağın taşınması hususunda bir sorun yaşamadıklarını söyleyen Bıyık, “Trabzon-Rize kara yolu 1,5 saatliğine trafiğe kapatıldı. Alternatif olarak ise Yomra’dan bir süre trafik sağlandı. Uçağın taşınması dahi tek başına bir maliyet oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Uçak restoranının 2025 senesinin ilk aylarında hizmete girmesinin plan dahilinde olduğunu söyleyen Bıyık, şu ifadeleri kullandı:

“Uçağın 2,5 senedir belediyenin cebinden bir kaynak çıkmaksızın milletin kullanımına kazandırılması maksadıyla oldukça mücadele verdik. Yatırımcılar da burada büyükçe bir yükün altına girdi, bizler de yakından süreci takip ettik. Yomra’mıza ve Trabzon’umuza hayırlı olsun.”

Ankara’dan Trabzon’a giden yolcu uçağı, 13 Ocak 2018’de Trabzon Havalimanı’na iniş yapmasının ardından pistten çıkmış ve ardından denize metreler kala durmayı başaran uçaktaki 6 mürettebat ve 162 yolcu güvenlice tahliye edilmişti.

Kaza sonrası 29 Eylül 2018 tarihinde Trabzon Havalimanı’ndan vinç yardımıyla Yomra’ya getirilen uçak, bu tarih itibarıyla park edildiği alanda bekliyordu.

Yorumlar (0)