Trabzon’da heyelan paniği! 5 ev toprak altında…

Zorlu bir kış sezonunu geride bırakan Trabzon’un Sürmene ilçesinde, karların hızlı bir şekilde erimesi sonrası heyelan meydana geldi. 5 evi yutan heyelanda şans eseri herhangi bir can kaybı ve yaralanan olmadı. 

GÜNDEM 18.04.2022, 17:49 19.04.2022, 10:22
Trabzon’da heyelan paniği! 5 ev toprak altında…

Oylum Mahallesi’nde etkili olan heyelan, irili ufaklı bir şekilde meydana gelerek bölgede paniğe sebep oldu. Havaların ısınması ile birlikte erimeye başlayan karlar, bölgedeki toprağı yumuşak hale getirdi. Toprağın yumuşaması ile birlikte mahallede peş peşe heyelanlar görülmeye başladı. 

Tüm yollar toprakla doldu

Küçük Dere’ye kadar devam eden heyelan, bölgede yer alan ve içinde kimsenin bulunmadığı boş konutlar ile bir lojmana ilerleyerek toprak altında bıraktı. Bölgede bulunan ve kullanılmayan bir okul da heyelan etkilenerek toprak altında kalan bir başka yapı oldu. Heyelan sebebiyle Oylum Mahallesi’nin tüm ara yolları toprakla doldu taştı. Mahalle sakinleri ihbarda bulunarak ekiplerden yardım istedi.  


 

Vali İsmail Ustaoğlu, bölgeye gelerek bilgi aldı

Yapılan ihbar üzerine AFAD ve belediyeye bağlı ekipler hızla harekete geçti. Heyelan oluşan bölgeler tek tek incelenerek değerlendirmelerde bulunuldu. Yapılan istişareler sonucu hala tehlike altında olduğu tespit edilen 19 konut daha her ihtimale karşı tahliye edildi. Bölgede yaşanan heyelan sonrası Sürmene’ye geçen Vali İsmail Ustaoğlu, bölgede çalışmalarını sürdüren ekiplerle bir araya gelerek bilgi aldı.

“Heyelandan etkilenen yapılar kullanılmıyordu”

Tüm Sürmene halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Ustaoğlu, “Bu bölgede kullanım dışı olan ilkokul, 3 ev ve 2 katlı bir lojman toprak altında kalmış vaziyette. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. En büyük tesellimiz, can kaybımız yok. Heyelandan etkilenen yapılar da zaten kullanılmıyordu. Yalnızca lojmanı kullanan bir çobanımız vardı. O da Allah’tan durumu erkenden anlamış ve bölgeyi terk etmiş” şeklinde konuştu. 

“Çok şükür ki, kimsenin canına bir şey olmadı”

Meteoroloji’nin günler öncesinden gerekli uyarıları yaptığını hatırlatan Vali Ustaoğlu, “Bugün hava oldukça sıcak. Bunu da günler öncesinden biz de duyurmuştuk. Oluşan bu sıcaklık ile beraber ne yazık ki son dönemde yaşadığımız toprak kaymalarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Eriyen karların, bölgede bulunan toprağı ciddi oranda yumuşattığını görüyoruz. Çok şükür ki, kimsenin canına bir şey olmadı. Bu da bizi en çok sevindiren konu şuan” ifadelerini kullandı. 

“Barınma konusunda kalıcı çözümler için gerekli adımları atacağız”

Heyelan sebebiyle mağdur olan vatandaşlara gerekli yardımların sağlanacağını vurgulayan Ustaoğlu, “Bir süreliğine otellerde, misafirhanelerde kendilerini ağırlayacağız. Hiçbir vatandaşımızı devletimiz mağdur etmez. Yapılan araştırmalarla beraber ne kadarlık bir hasar olduğunu da tespit etmiş oluruz. Özellikle barınma konusunda kalıcı çözümler için gerekli adımları atacağız. Tekrar tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. 

Yorumlar (0)