'Tosuncuk' vurgununda yeni gelişme

‘Çiftlik Bank’ kurucusu Tosuncuk Mehmet Aydın ile ilgili 2 bin 608 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Önümüzdeki günlerde mahkemenin duruşma tarihi vermesi bekleniyor.

GÜNDEM 11.10.2021, 17:11 12.10.2021, 10:44
'Tosuncuk' vurgununda yeni gelişme

Kâr vaadiyle binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle binlerce yıl hapsi talep edilen ve Brezilya'da teslim olup 7 Temmuz’da tutuklanan ‘Çiftlik bank' kurucusu Mehmet Aydın'ın da aralarında yer aldığı 17 sanık ile ilgili yeni bir iddianame hazırlanmıştı. 

2 bin 608’er yıl hapis istemi

130 kişi, hazırlanan iddianamede mağdur olarak yer alırken, Mehmet Aydın ile öteki sanıkların “bilişim sistemleri, kredi ya da banka kurumları aracılığıyla dolandırıcılık”, “suç işlemek üzere örgüt kurma” ve “tacir ya da şirket ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçları dolayısıyla ayrı ayrı olmak üzere 784'er yıldan 2 bin 608'er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İddianame kabul edildi

Hazırlanan iddianame, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Önümüzdeki günlerde mahkemenin duruşma tarihi vereceği belirtiliyor.

75 bin 260’ar yıl hapis istemli dava devam ediyor

Ayrıca Mehmet Aydın'ın da aralarında yer aldığı 18 örgüt yöneticisinin, "bilişim sistemlerini aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek üzere örgüt kurma ve örgüt yönetme",  “suç kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama", "ticari şirketlerin faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık" suçları dolayısıyla 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'ar yıla hapis istemiyle yargılandığı dava devam ediyor.

Yorumlar (0)