"Tosuncuk" Uruguay'da sanılıyordu...Bakın neredeymiş!

Çiftlik Bank'ın kurucusu olan ve 132 bin kişiden topladığı 1 milyar 100 milyon lirayla kaçan dolandırıcı Mehmet Aydın'ın, sevgilisinin yaşadığı Ukrayna’da ortaya çıktığı ileri sürüldü. Bunun üzerine mağdurlar, Aydın'ın hemen peşine düştü.

GÜNDEM 19.11.2019, 10:34
"Tosuncuk" Uruguay'da sanılıyordu...Bakın neredeymiş!

Çiftlik Bank'ta 1.1 milyar liralık vurgun yapan Mehmet Aydın'ın Ukrayna'nın başkenti Kiev'de görüldüğü iddia edildi. 

Alınan bilgiye göre, mağdurlar Aydın'ın kapısına dayandı. Kız arkadaşını ziyaret ettiği belirtilen "Tosuncuk"un yüklü bir rüşvet vererek kurtulduğu, bunun üzerine mağdurların afiş bastırıp aramaya başladığı ileri sürüldü. 

Uruguay'da olduğu sanılan Mehmet Aydın'ın, Ukrayna'da tatlı hayat yaşadığı ileri sürüldü. 

75 bin 260'şar yıla kadar hapsi isteniyor

Çiftlik Bank davasının Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 26 Mart 2018 tarihinde hazırlanan iddianamesinde 3 bin 762 kişi müşteki, 48 kişi ise şüpheli bulunuyor.

Şüphelilerin bu sistemle 132 bin 222 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandığı, bu dönemde katılımcılara 687 milyon 838 bin 995 lira geri ödeme yapıldığı ifade ediliyor. 
 
Firari sanıklar Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Osman Naim Kaya ve Cengiz Samur'un Brezilya, Uruguay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve ABD adli makamlarından iadesinin talep edildiği belirtiliyor.

Söz konusu iddianamede, firari sanık Mehmet Aydın’ın da aralarında yer aldığı 18 örgüt yöneticisinin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından 22 bin 580’er yıldan 75 bin 260’şar yıla kadar hapis cezası alması isteniyor.

Örgüt üyeleri ve yardım edenlerin aralarında yer aldığı 30 sanık hakkında ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 5’er yıldan 13er yıla kadar hapis cezası almaları isteniyor. 
 

Yorumlar (0)