'Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı

Çiftlik Bank davasında 2 numaralı sanık rolünde olan Fatih Aydın, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Fatih Aydın, sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

GÜNDEM 05.11.2021, 19:19 05.11.2021, 19:23
'Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı

Binlerce kişinin kar vaadiyle dolandırıldığını dile getirdiği Çiftlik Bank davasında tutuklu bulunan Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın, 2 numaralı sanık rolünde yurt dışında aranıyordu. Temmuz ayında Uruguay’da yakalanan ağabey Aydın, tutuklanmış ve salı günü de Türkiye’ye iade edilmişti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Fatih Aydın’ın susma hakkını kullandığı ve kendisine hiçbir şekilde avukat tutmadığı belirtilmişti. İstanbul Barosu’ndan avukat görevlendiren ekipler, işlemlerinin ardından Aydın’ı sağlık kontrolüne götürdü. Hastanenin ardından ise durak, Kartal’daki Anadolu Adliyesi oldu. 



Şüpheli Fatih Aydın tutuklandı

Çiftlik Bank davasının 2 numaralı sanığı olarak değerlendirilen Fatih Aydın'ın, savcılıkta 5 saat devam eden ifade işlemlerinden sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmesine karar verilmişti. Fatih Aydın, sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Çiftlik Bank’ın kurucusu, “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim olduktan sonra 7 Temmuz 2021 tarihinde tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Çiftlik Bank hakkındaki 3 ayrı davada yargılanan Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın, 4 bin 449 kişiyi mağdur ettiği gerekçesiyle “örgüt kurma”, “bilişim sistemleri üzerinden dolandırıcılık” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarından toplamda 83 bin 446 sene hapis istemiyle yargılanıyor. 

Yorumlar (0)