'Tosuncuk' tutuklandı

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Mehmet Aydın, cezaevine gönderilecek.

GÜNDEM 07.07.2021, 08:47 07.07.2021, 18:28
'Tosuncuk' tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Brezilya’dan İstanbul’a getirilen ve 3 Temmuz akşamından bu yana tutuklu bulunan Mehmet Aydın, bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Mehmet Aydın, cezaevine gönderilecek.

Sağlık kontrollerinden geçtikten sonra ifadesi alınan Aydın’ın söyledikleri ortaya çıktı. 

“Tosuncuk” lakabı ile bilinen, Çiftlik Bank’ın kurucusu ve onlarca insanın mağduriyetinin suçlusu Mehmet Aydın, geçtiğimiz günlerde Brezilya’da teslim olmuş ve İstanbul polisi tarafından Brezilya’dan İstanbul’a getirilmişti. 3 Temmuz akşamında İstanbul Havalimanı’na inen Aydın, uçakta gözaltına alınmıştı. 

O günden bu sabaha kadar tutuklu bulunan Tosuncuk, bu sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, 4 gün boyunca Aydın hakkında yeni bilgi ve belgeleri topladı ve kendisinin işlemlerini gerçekleştirdi. 



Sağlık kontrolleri tamamlandı 

Bu sabah erken saatlerde polis minibüsü ile Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürülen Aydın’ın sağlık kontrolleri tamamlandı ve ardından adliyeye götürüldü. Mali Suçlarla Mücadele ekiplerinin eşlik ettiği Mehmet Aydın’ın emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı. 



“Kesin kazanç vaadinde bulunmadım” 

Aydın: “Çiftlik Bank sistemi ile kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadım. Çiftlik Bank projesi öncelikle bir internet oyunuydu. Oyuna yüksek katılım olunca bir şirket açmaya karar verdim. Sistemi, Kıbrıs üzerinden kurduğum şirkette yönetmeye başladım. Zamanla çiftlikler ve şarküteri açtım. Fakat sonrasında bazı kişiler benden para istediler. Bunun üzerine eşimle yurt dışına çıktık ve geri gelmedik. Yurt dışında yaşadığım süre boyunca çeşitli firmalarda çalıştım. Çiftlik Bank işlerini ise çalışanlar yürüttü.” 



“Yalnızca ana paraları için iade garantisi verdim” 

Aydın: “Çiftlik Bank sisteminin bir şekilde kapanmasına karşın yalnızca ana paraların iade garantisini verdim. Ben kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadım. Oyuna üye olanların gerçek çiftliklerde payı yoktu. Oyunu oynayan binlerce üye, oyunda kazandıklarını nakit olarak teslim aldı. Ben bu sistemi asla dolandırıcılık için kurmadım. Niyetim her zaman iyiydi. Şirketin kapanmasının son anına kadar üyelere ana para iadesi yaptım. Bu da benim iyi niyetimin göstergesi. Ancak çiftlik çalışanlarından kötü niyetli olanlar haksız menfaat temiz ederek beni de zarara uğrattılar.” 



“Tüm mal varlığım mağdurlar için kullanılsın” 

Aydın: “Tüm mal varlığım mağdurlar için kullanılsın, onların mağduriyetleri giderilsin. Çiftlik Bank mağdurlarının 64 milyon TL civarında zararlarının olduğunu gördüm. Çiftlik Bank bünyesindeki mal varlıklarının toplam değeri 200 milyon TL civarındadır. Bu paranın mağdurlar için kullanılması amacıyla teslim olmaya karar verdim.”



Tutuklandı

Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi’nde Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’na çıkarılan ve Cumhuriyet Savcısı Yücel Ertaş tarafından ifadeleri alınan Aydın, 4 saat boyunca içeride kaldı. Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Mehmet Aydın, cezaevine gönderilecek.

Yorumlar (0)