Tosuncuk Mehmet Aydın’ın dosyasına kısıtlama getirildi 

Çiftlik Bank’ın kurucusu firari Mehmet Aydın’ın emniyetteki dosyasına kısıtlama getirildi. Mahkeme, savcılığın talebi ile avukatların dosyayı incelemesi ve belge örneği alma yetkisi kısıtlandı. 

GÜNDEM 06.07.2021, 14:12 07.07.2021, 10:18
Tosuncuk Mehmet Aydın’ın dosyasına kısıtlama getirildi 

Çiftlik Bank davasının sanığı olan ve kamuoyunda Tosuncuk olarak tanınan Mehmet Aydın ve dava ile ilgili yürütülen soruşturma dosyasına kısıtlama getirildi. Karar kapsamında taraf avukatların da soruşturma dosyasını incelemesine ve dosyadaki belgelerden örnekler almasına da kısıtlama getirildi. 



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltında tutulan Mehmet Aydın hakkında yürütülen soruşturma için kısıtlama kararı talep etti. Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği ise Mehmet Aydın hakkında yürütülen soruşturma dosyası için istenen kısıtlama kararının verilmesine hükmetti. 



102 mağdur, yeni bir soruşturma açtırdı 

Mehmet Aydın ve Çiftlik Bank olayı sebebiyle 102 mağdur da şikayetçi oldu ve bu sayede yeni bir soruşturma açıldı. Farklı şehirlerden pek çok müştekinin şikayetleri, yetkisizlik kararıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda tek dosya üzerinde birleştirildi. Tek dosya üzerinden yürütülen soruşturmada mağdurların uğradıkları zararların tespit edilmesi amacıyla bilirkişi incelemesi yaptırıldı. 



Mehmet Aydın için 4 ayrı suçlama yapıldı 

Mehmet Aydın hakkında başlatılan soruşturmalar kapsamında 4 farklı suçlama yapıldı: “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık yapmak”, “suç örgütüne üye olmak” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak”. 



Mehmet Aydın’ın 75 bin yıla kadar hapsi isteniyor 

Gelir getirme vaadiyle kurulan Çiftlik Bank’ın kurucusu ve insanların mağdur olmasına sebep olan sistemin sahibi olan ve 2 seneden uzun süredir firari olan Mehmet Aydın, Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya’da sınır dışı edilmişti. Aydın, 3 Temmuz 2021 tarihinde 22.10’da İstanbul’a giriş yaptı. İstanbul Havalimanı’na inen uçakta İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınan Tosuncuk’un 75 bin 260 seneye kadar hapsi isteniyor.  

Yorumlar (0)