“Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim oldu 

Çiftlik Bank ismiyle sözde yatırım alanı açıp yüz binlerce kişinin parasını alan ve 2018 senesinde yurt dışına kaçan Tosuncuk Mehmet Aydın, dün teslim olacağını açıkladı ve bu sabah Brezilya’da teslim oldu. 

GÜNDEM 01.07.2021, 10:53 02.07.2021, 10:47
“Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim oldu 

Çiftlik Bank’ı kurarak yüz binlerce kişinin “yatırım” adı altında parasını alan ve tümüyle birlikte 2018 senesinde yurt dışına kaçan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, pek çok ülke değiştirmiş ve bugüne kadar hiç yakalanamamıştı. Türkiye’den onlarca ekip Tosuncuk’un peşine düşmüş ve hatta Uluslararası Özel Dedektif Birliği ile ortaklaşa operasyonlar gerçekleştirilmişti.  



Uzun süredir Brezilya’daydı 

Amerikan dedektiflik firması ile uzun süredir yürütülen ortaklaşa çalışmalar ile Brezilya’da kaldığı öğrenilen Tosuncuk, bir süre önce Interpol’ün “en çok arananlar” listesine alınmıştı. Dünkü konuşmasında kısa süre içinde teslim olacağını açıklayan Aydın, bu sabah saatlerinde Sao Paulo’da teslim oldu. Brezilya’da işlemleri yapılan Aydın’ın kısa süre içerisinde Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor. 

Interpol’ün resmi sayfasında yer alan bilgiye göre Tosuncuk, “elektronik ortamda ödeme sistemi aracılığıyla hırsızlık yapma”, “kooperatif kurarak insanları aldatma”, “suçunu finanse etmek için organizasyon kurma”, “taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama” ve “vergi yasasının ihlali” suçlarından aranıyordu. 



“Amacım, insanların ek gelir elde etmesini sağlamaktı” 

Tosuncuk, dün akşam saatlerinde avukatları Fatih Kuş ve Şehmus Uluç aracılığıyla yazdığı metni yayınlatmış ve kısa sürede teslim olacağını şu cümlelerle dile getirmişti: “Ben Mehmet Aydın. Çiftlik Bank’ın kurucusuyum. Bu projeye başlarken hedefim insanların ek gelir elde etmelerini sağlamak ve oyun platformumuzu kullanan kişilerin oyun oynamasını sağlamaktı. Hiçbir zaman kimseyi dolandırmak ve zarara uğratmak gibi düşüncem ve girişimim olmadı. Platformum da insanlar tarafından benimsendi ve sevildi. Sizlerden aldığımız güç ile tüm illerde tesisler yaptık. Gelinen son aşamada şirketimizin büyümesinden faydalanarak haksız kazanç elde etmek isteyen kişiler sebebiyle sizin kadar ben de mağdur oldum.” 



“Suçsuzluğumu kanıtlayacağım” 

Mehmet Aydın: “Mağduriyetlerimi gidermek amacıyla yurt dışında yaşadığım süre boyunca her şeyi yapsam da hakkımda açılan soruşturmalar ve yakalama kararları sebebiyle sonuç alamadım. Mağduriyetimi ve suçsuzluğumu herkese kanıtlamak için kendi irademle teslim olacağım.” 



Mehmet Aydın kimdir? 

1991 senesinde Giresun’da doğan Mehmet Aydın, İlk ve orta öğrenimlerini Bursa’da tamamladı. Çiftlik Bank’ı ilk etapta bir oyun olarak geliştiren Aydın, oyundan kazandığı paralarda Bursa İnegöl’de 250 büyükbaş hayvanlık çiftlik kurarak iş hayatına atıldı. 

“Egoman” lakabıyla rap klipleri çeken Aydın, ürettiği oyunun hızlı büyümesi ile birlikte incelemeye alındı. 81 ilde çiftlikler kurarak insanların paralarını alan ve “saadet zinciri” kuran Aydın, 2018 senesinde yurt dışına kaçtı. Uzun süredir firari olarak yabancı ülkeleri gezmiş ve yüzlerce polis ve dedektif tarafından aranmıştı. 

Yorumlar (0)