'Tosuncuk' lakabıyla bilinen Mehmet Aydın, İstanbul'da

Kamuoyunda 'Çiftlik Bank' adlı sistemin kurucusu olarak tanınan ve hakkında 'suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak', 'dolandırıcılık' gibi çeşitli suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan ve 'kırmızı bülten'le aranan Mehmet Aydın'ı taşıyan uçak, İstanbul Havalimanı'na indi. Aydın, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

GÜNDEM 03.07.2021, 22:00 03.07.2021, 23:24
'Tosuncuk' lakabıyla bilinen Mehmet Aydın, İstanbul'da

'Tosuncuk' lakabıyla tanınan ve ülkemizin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilen Aydın, Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki Guarulhos Uluslararası Havalimanı'ndan Türkiye saati ile 09.40'ta havalanan uçakla saat 22.30'da İstanbul Havalimanı getirildi.

4 gün gözaltı süresi verildi

Burada Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gözaltına alınan Aydın, sağlık kontrolünden geçirildi.

Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin ek hizmet binası olarak faaliyet gösteren İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde savcıya ifade verecek olan Aydın, buradaki işlemlerin akabinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülecek.

Hakkında 4 gün gözaltı süresi verilen Aydın, emniyetteki sürecin bitmesiyle birlikte İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edilecek.

1 Temmuz'da teslim olmuştu

Uzun bir süredir firari olan Mehmet Aydın, 3 bin 762 kişinin mağdur olduğu davada 75 bin 260 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

'Tosuncuk' hakkında çok sayıda soruşturma ve kovuşturma dosyaları bulunuyor. Aydın hakkında ilk kırmızı bülten 19 Mart 2018 tarihinde yakalama kararına istinaden çıkarılmıştı.

Brezilya'dan iadesi istendi

Adalet Bakanlığı tarafından bugüne dek Mehmet Aydın’ın görüldüğü iddia edilen her ülke ile adli iş birliği kapsamında temasa geçilirken, Brezilya, Honduras, Kanada, Ukrayna, Uruguay, Panama ve Kanada adli makamlarıyla yazışmalar yapıldı. 

Firari Aydın'ın Brezilya’da yaşadığı yönündeki duyum üzerine Haziran 2018'de Brezilya'dan iadesi talep edildi. Yargı kararlarını içeren Adalet Bakanlığı'nın iade talebi son olarak geçtiğimiz şubat ayında bir defa daha Brezilya’ya hatırlatılarak iade talebi tekrarlandı.





Yorumlar (0)