Tosuncuk akşam İstanbul'da: İlk ifadesi havalimanında alınacak

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'dan sabah saat 09.50'de uçağa bindirilerek Türkiye'ye getiriliyor. Aydın, akşam saat 22.30 sularında İstanbul'da olacak ve ilk ifadesi havalimanında alınacak.

GÜNDEM 03.07.2021, 11:47 03.07.2021, 12:10
Tosuncuk akşam İstanbul'da: İlk ifadesi havalimanında alınacak

Yüksek kar payı vaat ederek 'Çiftlik Bank' ile binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın isimli şahıs, yüklü miktardaki parayı alıp kayıplara karıştı. 3 senedir firari durumda olan Mehmet Aydın, yayımlamış olduğu videoyla beraber teslim olacağını söylemesinin ardından Brezilya'da bulunan Türk konsolosluğuna gidip teslim oldu.

Mehmet Aydın sınır dışı edildi

Aydın'ın teslim olmasından sonra önemli bir gelişme daha yaşandı. Brezilya makamlarınca Türkiye'nin talebinin ardından Mehmet Aydın sınır dışı edildi. Bu kapsamda da Türkiye'den 3 polisten oluşan özel bir ekip Brezilya'ya ulaştı.

Aydın TSİ 09.40'ta bir uçakla İstanbul'a getiriliyor. Uçağın akşam 22.30 saatlerinde İstanbul'da olması bekleniyor. İstanbul'a inince gözaltına alınıp hakkındaki ilk işlem İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde gerçekleştirilecek. Aydın ardından sorgulanamk üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı'na getirilecek.

İçişleri Sözcüsü Çataklı'dan açıklama

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Mehmet Aydın'ın durumuna dair yapmış olduğu açıklamada, "Arkadaşlarımız aldılar ve Aydın'ı getirecek olan uçak sabah 09.50'de hareket etti. Akşam ise 22.30 gibi Mehmet Aydın Türkiye'de olacak." dedi.

6 ülkeyle temas kuruldu

Adalet Bakanlığı'nca buüne dek Mehmet Aydın'ın görülmüş olduğu iddia edilen bütün ülkelerle adli işbirliği çerçevesinde temas kuruldu. Brezilya, Uruguay, Honduras, Panam, UKrayna ve Kanada adli makamlarıyla yazışmalar gerçekleştirildi. Tosuncuk'un Brezilya'da olduğuna ilişkin gelen duyumların ardından 2018 senesi Haziran ayında Mehmet Aydın'ın Brezilya'dan iadesi istendi. Yargı kararlarını içeren Adalet Bakanlığı'nın iade talebiyse son olarak 2021 yılı Şubat ayında bir defa daha Brezilya'ya hatırlatıldı.

Mehmet Aydın, "Vergi Usul Kanununa muhalefet", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "suç işlemek için örgüt kurma", "tacir veya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması yoluyla dolandırıcılık" suçlarından haklarında yakalama kararlarına istinaden çıkartılan kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranıyordu.

Yorumlar (0)