"Tosuncuk" 24 saat içinde yakalanacak mı?

Çiftlik Bank'ın kurucusu olan ve 132 bin kişiden topladığı 1 milyar 100 milyon lirayla kaçan "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de görüldüğü ve 24 saat içinde yakalanacağı iddia edildi.

GÜNDEM 20.11.2019, 15:28 20.11.2019, 15:34
"Tosuncuk" 24 saat içinde yakalanacak mı?

Çiftlik Bank ile 1 milyar 100 milyon lira vurgun yaparak ülkeyi terk eden "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev’de görüldüğü iddia edildi. 

Her yere afişleri asıldı

Kiev’in işlek noktalarına Aydın’ın afişlerinin asıldığı görüldü. Afişlerde, Aydın’ı bulana 350 bin dolar ödül verileceği belirtiliyor.

Interpol tarafından da dünya çapında aranan Aydın’ın, Ukrayna’ya nasıl geldiği ise henüz bilinmiyor. 

"Adresini tespit ettik, bütün bilgileri elimizde"

Bir araştırma için Kiev’e gelen gazeteci Ziya Kara, söz konusu iddialara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Kara, "Operasyon başlıyor ve Mehmet Aydın bu akşam yakalanıyor. 24 saat içinde yakalanacak. Adresini tespit ettik bütün bilgileri elimizde. Her an operasyon başlayabilir." ifadelerini kullandı.

Mehmet Aydın'a Türk adaletine teslim olması için çağrıda bulunan Kara, şunları söyledi:

"Biz seni bulduk yerini bulduk bütün saklandığın hücreleri bulduk. Pişman olduğunu söyle ve ben paraları geri ödeyeceğim de. Nerede olduğunu ve kaç adamın senin yanında olduğunu biliyoruz. Sevgililerin ve iş yerlerinin nerede olduğunu da bulduk. Seni 3 haftadır takip ettik. Geçmişte öldürülen bir istihbaratçının olayını araştırmak için gelmiştik. Çiftlik Bank’ın sahibine şans eseri rastladık. Türkiye gözün aydın mağdurlar sevinsin."

Çiftlik Bank’ın kurucusu olan "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, 2018 yılının Mart ayında Türkiye’den kaçmış ve en son Uruguay’da görülmüştü.

75 bin 260'şar yıla kadar hapsi isteniyor

Çiftlik Bank davasının Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 26 Mart 2018 tarihinde hazırlanan iddianamesinde 3 bin 762 kişi müşteki, 48 kişi ise şüpheli bulunuyor.

Şüphelilerin bu sistemle 132 bin 222 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandığı, bu dönemde katılımcılara 687 milyon 838 bin 995 lira geri ödeme yapıldığı ifade ediliyor. 
 
Firari sanıklar Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Osman Naim Kaya ve Cengiz Samur'un Brezilya, Uruguay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve ABD adli makamlarından iadesinin talep edildiği belirtiliyor.

Söz konusu iddianamede, firari sanık Mehmet Aydın’ın da aralarında yer aldığı 18 örgüt yöneticisinin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından 22 bin 580’er yıldan 75 bin 260’şar yıla kadar hapis cezası alması isteniyor.

Örgüt üyeleri ve yardım edenlerin aralarında yer aldığı 30 sanık hakkında ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 5’er yıldan 13er yıla kadar hapis cezası almaları isteniyor. 

Yorumlar (0)