Toplum ulaşımda maske zorunluluğu kalktı… Vatandaşlar hala kararsız

3 gündür bin kişinin altına inen vaka sayıları sonrası toplum ulaşımda maske zorunluluğu kalktı. Pek çok kişiyi sevindiren bu gelişmeye rağmen bazı vatandaşlar hala maskeleri çıkarma konusunda kararsızlık yaşıyor. 

GÜNDEM 30.05.2022, 17:37 31.05.2022, 15:45
Toplum ulaşımda maske zorunluluğu kalktı… Vatandaşlar hala kararsız

Son 3 gündür vaka sayılarının binin altına düşmesi sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplu ulaşımda maske zorunluluğunun kaldırıldığını açıklamıştı. Bakan Koca, “Toplu ulaşımda artık isteyen herkes maskeleri çıkarabilir. Yolculuk, maskesiz daha kısa! Hastaneler dışındaki tüm alanlarda maske artık zorunlu değil” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama sonrası toplu ulaşım araçlarında nasıl bir görüntü ortaya çıkacağı merak konusu oldu. 

“Yaz aylarında maske kullanımı gerçekten çok zor oluyor”

İstanbul Kadıköy’de bulunan Uzunçayır durağında bekleyen yolcuların çoğu maskelerini çıkarırken, bazı vatandaşların ise hala maske taktıkları görüldü. Durakta bekleyen yolculardan İlkan Keser artık maske takmayacağını dile getirerek, “Yaz aylarında maske kullanımı gerçekten çok zor oluyor. O sebeple ben artık toplu ulaşımda maske takmayı düşünmüyorum. Maske takmak isteyenler de hala var. Onlara da elbette saygı duymalıyız. Ancak ben kesinlikle yaz aylarında takmayacağım. Ben aynı zamanda bir sağlık görevlisiyim. Böylesine sıcak aylarda kolay kolay grip olunabileceğine ihtimal vermiyorum. Yaz sezonu başlarken böylesine önemli bir karar alınması hepimizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı. 

“Kendimi ve sağlığımı garanti altına almak zorundayım”

Durakta bekleyen bir diğer yolcu Taylan Özgür ise maske kullanmaya devam edeceğini söyledi. Kendisini güvence altına almak istediğini dile getiren Özgür, “Toplu ulaşım araçlarında tanımadığımız onlarca kişiyle yan yana duruyoruz. Belki yanımızdaki kişi temaslı bir vatandaştır. Bunu bilmemiz elbette mümkün değil. O sebeple ben bundan sonra maske kullanımına devam edeceğim. Kendimi ve sağlığımı garanti altına almak zorundayım. Elbette herkesin kararına saygım sonsuz. Yeni karar açıklandı, bu çerçevede isteyenler maskelerini çıkarabilir. Onlara da ‘Neden maske takmıyorsunuz?’ tarzında eleştiriler yöneltemeyiz. Bu herkesin kişisel olarak vereceği bir karar. Ben o sebeple maske kullanımını bırakmayı düşünmüyorum. Yaz aylarının yaklaşıyor olması vaka sayılarının yeniden artmayacağı anlamına gelmez.  Elbette umuyoruz ki bu düşük vaka sayıları devam eder ancak ben kendimi her şeye rağmen garanti altında hissetmek isterim” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)