Toplu ulaşımda maske şartı kalktı mı? Hastanelerde maske yasağı bitti mi?

Vaka sayılarının 1000’in altına düşmesiyle toplum ulaşım araçları ve sağlık kuruluşlarındaki maske şartının serbest bırakılıp bırakılmadığı merak konusu oldu. Peki, toplum ulaşımda maske şartı kalktı mı? Hastanelerde maske yasağı bitti mi?

GÜNDEM 30.05.2022, 13:14 30.05.2022, 14:13
Toplu ulaşımda maske şartı kalktı mı? Hastanelerde maske yasağı bitti mi?

Vaka sayılarındaki hızlı düşüş sebebiyle geçtiğimiz aylarda toplanan Bilim Kurulu, toplu ulaşım araçları ve sağlık kuruluşları dışındaki tüm alanlarda maske şartının kaldırıldığını açıklamıştı. 

Hastanelerde maske yasağı bitti mi?

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise toplu ulaşım araçları ve sağlık kuruluşlarındaki maske zorunluğunun, ülke genelindeki vaka sayısının 1000’in altına düşmesinin ardından serbest bırakılacağı duyurulmuştu. 

Toplu ulaşımda maske şartı kalktı mı?

İki gün boyunca vaka sayılarının 1000’in altında tespit edilmesi sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aylardır beklenen güne sonunda kavuştuk. Ülkemizdeki vaka sayıları 1000’in altına düştü. 5 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Ülkemizdeki vaka sayıları 3 gün boyunca bin altında tespit edilirse, toplu ulaşımda maske zorunluluğu kalkacak. Daha düşük sayılarla yeniden buluşmak üzere” ifadelerini kullanmıştı. 

Toplu ulaşımda maske kullanımı serbest mi oldu?

27 Mayıs Cuma günü açıklanan koronavirüs tablosunda tespit edilen vaka sayısı 940 olarak duyuruldu. Bir sonraki gün açıklanan tabloda ise vaka sayısı 966’ya yükseldi. Son olarak 29 Mayıs Pazar günü açıklanan tabloda vaka sayısı 864 olarak tespit edildi. Böylelikle toplu ulaşımda maske şartı serbest bırakılmış oldu. 

Hastanelerde maske zorunluluğu devam ediyor mu?

Vaka sayılarının 3 gün arka arkaya 1000’in altında tespit edilmesi üzerine açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Vaka sayılarımız peş peşe 3 gün boyunca 1000’in altında görüldü. Toplu ulaşım araçlarında artık maskeleri çıkarabilirsiniz. Yolculuk maskesiz çok daha kısa! Hastaneler dışındaki her alanda maske artık zorunlu değil. Fakat yıllardır büyük bir tecrübe edindik, bu tecrübe ile başta kapalı alanlar olmak üzere maskelerimizi yanımızda bulundurmaya devam edebiliriz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)