Toplu taşımada yarı yarıya yolcu taşıma kararı kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında yarı yarıya yolcu taşıma kararının kaldırıldığı açıklandı.

GÜNDEM 01.06.2020, 18:43
Toplu taşımada yarı yarıya yolcu taşıma kararı kaldırıldı

Ülkemizde uygulanan koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçları bir süredir kapasitesinin yarısı oranında yolcu taşıması yapabiliyordu. İçişleri Bakanlığı tarafından normalleşme sürecinde gerekli değerlendirmeler yapılarak yüzde 50 oranında yolcu taşıma kararırının kaldırıldığı duyuruldu.  

Yolcu kapasitesi Hıffızsıhha Kurulu tarafından belirlenecek

81 ile gönderilen genelgede kararın kaldırıldığını yeni usülde ise toplu taşıma araçlarında kapasitesinin yarısı kadar yolcu alınma kararının uygulanmayacağı, araçların cinsi ve yoğunluğu dikkate alınarak kaç yolcu alabileceklerine dair kararların il ve ilçe hıffızsıhha kurulları tarafından belirleneceği ifadelerine yer verildi.

Bununla birlikte personel araçlarında da yüzde 50 sınırla yolcu taşıma uygulaması yeni alınan karar neticesinde kaldırılmış oldu. Yeni normalde tedbirlerin vatandaşlarca gevşetilmeden uygulanması yönünde hassasiyet gösterilmesi gerektiği kaydedildi.

Bakanlık tarafından yayınlanan genelge şu şekilde:

Yorumlar (0)