Toplu taşımada maske yasağı kalktı mı? Maske takmak zorunlu mu?

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaların ardından kapalı alanlarda olan maske yasağı da kaldırılmış sadece toplu taşımalarda ve hastanelerde maske kullanımı zorunlu hale getirilmişti. Koronavirüs önlemleri kapsamında toplu taşımada maske zorunluluğunun ne zaman kaldırılacağı da merak ediliyor. Toplu taşımada maske kullanma zorunluluğu kalktı mı? Otobüslerde maske takmak zorunlu mu? Merak edilenler haberin ayrıntısında yer alıyor.

GÜNDEM 10.05.2022, 16:50 10.05.2022, 16:56
Toplu taşımada maske yasağı kalktı mı? Maske takmak zorunlu mu?

Koronavirüs nedeniyle hayatımıza giren maske takma zorunluluğu pandeminin etkisi yavaş yavaş ortadan kalkması ile beraber kalkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde alınan kararlarla beraber artık sadece toplu taşımalarda ve hastanelerde maske takmanın zorunlu olduğu diğer alanlarda zorunluluğun kaldırıldığı açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından toplu taşımalarda maske yasağının ne zaman kaldırılacağı da merak edilmeye başlandı. Vaka sayılarında devam eden azalışın ardından otobüslerde ve toplu taşımada maske yasağı kaldırıldı mı? Sorusu tekrar gündeme geldi. İşte konuya ilişkin açıklamalar…

Maske yasağı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kapalı alanlarda maske yasağının kaldırıldığını toplu taşımada ve hastanelerde ise maske takma zorunluluğunun vakalar binin altına düşüne kadar devam edeceğini açıklamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Koca açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Covid-19’da son durak. Bugün vaka sayıları 1.480’e kadar geriledi. Vaka sayıları binin altına düştüğünde toplu taşımaya da maskesiz bineceğiz. Biraz çaba ile bunu bayram dönüşünde yapabiliriz.

Bu nedenle şimdilik sadece toplu taşıma ve hastanelerde maske kullanımına bir süre daha devam edilecek. Ancak Bilim Kurulu’nun tavsiyesine göre 65 yaş üstünde yer alanlar ve riskli rahatsızlığı bulunanlar maske kullanmaya devam etmelidir.

Yorumlar (0)