'Toplu oy kullanımı' iddiası: Valilikten açıklama

Şanlıurfa Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Sosyal medya mecralarındaki paylaşımlar üzerine, Minare köyündeki 1113 numaralı seçim sandığına Harran İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve parti temsilcileri ile birlikte gidilerek gerçekleştirilen soruşturmada toplu oy verilmediği ve sandık personellerinin darbedilmediği saptanmıştır. Sosyal medya platformlarından paylaşımda bulunan şahıslar ile ilgili adli işlemlere başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

GÜNDEM 14.05.2023, 18:10 14.05.2023, 18:16
'Toplu oy kullanımı' iddiası: Valilikten açıklama

Şanlıurfa Valiliği, sosyal medya mecralarında paylaşılan ve Harran ilçesindeki Minare köyünde kayda alındığı iddia edilen toplu oy kullanım videosunun ardından açıklama gerçekleştirdi. 

Valilikten açıklama

Bahse konu açıklamada, sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerin akabinde Harran İlçe Seçim Kurulu ve parti temsilcileri ile birlikte mevzubahis sandığa gidildiği kaydedilerek, "Harran ilçesindeki Minare köyünde toplu halde oy kullanıldığı ve sandık kurulu mensuplarının darbedildiği iddialarına istinaden açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Sosyal medya mecralarındaki paylaşımlar üzerine, bahse konu köydeki 1113 numaralı seçim sandığına Harran İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve parti temsilcileri ile birlikte gidilerek gerçekleştirilen soruşturmada topluca oy kullanılmadığı ve sandık personellerinin darbedilmediği saptanmıştır. Sosyal medya platformlarından paylaşımda bulunan kişiler ile ilgili adli işlemler yapılmaya başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)