"TOMA'lar nerede?" diye sorulmuştu, EGM'den cevap geldi

EGM, TOMA’ları bir bir orman yangınlarının görüldüğü bölgelere intikal ettirmeye devam ederken sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı: ”TOMA’larımız yangınla mücadele için görev başında.” 

GÜNDEM 03.08.2021, 13:54 03.08.2021, 17:57
"TOMA'lar nerede?" diye sorulmuştu, EGM'den cevap geldi

Akdeniz ve Ege bölgelerindeki yangınlar devam ederken Türk halkı da bir haftadır alevleri söndürmek için canla başla çalışıyor. İtfaiye erleri, orman işçileri, gönüllü grupları, jandarma ve vatandaşlardan oluşan grupta, yangının ilk anından bu yana emniyet personelleri de bulunuyor. 



Söndürülmesi için uzun zamandır çaba sarf edilen yangınlara müdahale eden TOMA’lar ve emniyet personelleri şimdiye kadar basına yansımamış olsa da bölgede faaliyetlerini sürdürdükleri biliniyor. 



112 TOMA Muğla ve Antalya’da 

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirdeki emniyet müdürlüklerine bağlı 112 TOMA, Muğla ve Antalya’da görevinin başında bulunuyor. Gece-gündüz çalışan polis ekipleri, çoğunlukla TOMA’ların yetişebileceği alanlarda faaliyet gösteriyor. Fakat buna karşın sosyal medyada bazı kesimler, “TOMA’lar meydanlarda yangınla mücadele etmiyor.” diyebiliyor.  



İddialara cevabı EGM verdi 

En son sosyal medyada HDP’li Hüda Kaya’dan gelen “Evet biz de soralım. TOMA’lar dolusu suyu şehirlerde bizlere kullanacağınıza cayır cayır yanan ormanlarımızın söndürülmesi için neden kullanmadınız?” şeklindeki soruya ve diğer iddialara en iyi cevap, EGM’den geldi.  

TOMA’ların yangın bölgelerinden görüntülerini paylaşan EGM, “TOMA’lar yangınlara müdahale için görev başında... Alevlerle savaşımız devam ediyor. Orman yangınları ile mücadeleye aralıksız destek veriyoruz.” açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)