TOKİ ucuz konut başvurusu nereden yapılır, ücret ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOKİ ucuz konut başvurusu hakkında yaptığı açıklama, vatandaşları heyecanlandırmıştı. O başvurular bugün itibarıyla başladı. Peki TOKİ ucuz konut başvurusu nereden yapılır? TOKİ ucuz konut başvuru ücreti ne kadar? TOKİ ucuz konut başvuru şartları neler? TOKİ ucuz konut e-devlet başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtlar...

GÜNDEM 14.09.2022, 11:12 15.09.2022, 11:04 Hakan Öksüz
TOKİ ucuz konut başvurusu nereden yapılır, ücret ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada merakla beklenen TOKİ ucuz konut projesi ile ilgili yeni ayrıntıları aktardı. TOKİ başvurularının kasım ayına kadar devam edeceğini kaydeden Erdoğan, ucuza konut sahibi olmak isteyen vatandaşların bundan yararlanması gerektiğini belirtti. Başvurular, bugün itibarıyla başladı. Peki TOKİ ucuz konut başvurusu nereden yapılır, şartlar neler? Bu soruların yanıtlarını derledik.

TOKİ ucuz konut başvurusu nereden yapılır?

TOKİ ucuz konut başvurusu nereden yapılır? sorusunun yanıtı merak ediliyor. TOKİ ucuz konut başvurusu e-devlet kapısından 28 Ekim'e kadar yapılabilir. Bunun dışında Ziraat ve Halkbank şubelerinden de TOKİ ucuz konut başvurusu yapılabilir. İşlemlerini Ziraat ve Halkbank şubelerinden gerçekleştirmek isteyen kişiler için başvurular 14 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında alınacak. "Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri" kategorisinden başvuru yapacak adaylar, sadece banka şubelerinden başvurabilecek.

TOKİ ucuz konut başvuru ücreti ne kadar?

Peki TOKİ ucuz konut başvuru ücreti ne kadar? TOKİ ucuz konut başvuru ücretinin 500 lira olduğu kaydedildi. "İlk Evim, İlk İş Yerim" adının verildiği kampanya kapsamında yapılacak ucuz konut başvurularında 2+1 ve 3+1 ayrımının olmadığı kaydedildi. İhalenin ardından yapılacak konut belirleme kurası, kimin hangi konut tipine hak kazandığını belirleyecek. Başvurular için 5 farklı kategori belirlendi. Bu kategorilerin; emekliler, 18-30 yaş arası gençler, en az yüzde 40 engeli bulunanlar, şehit aileleri ve vazife malulleri ile diğer adaylar olduğu belirtildi. 

TOKİ ucuz konut başvuru şartları 

Ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, TOKİ ucuz konut başvuru şartları hakkında araştırma yapıyor. TOKİ ucuz konut başvuru şartları aşağıda listelenmiştir. 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • 18 yaşını doldurmak,
  • İl sınırları içinde minimum 1 yıl ikâmet etmek,
  • TOKİ'den konut sahibi olmamak,
  • Tapuda kayıtlı herhangi bir konut sahibi olmamak,
  • Aylık hane halkı gelirinin en fazla 16 bin lira olması (İstanbul için 18 bin lira).

TOKİ ucuz konut e-devlet başvurusu

TOKİ ucuz konut e-devlet başvurusu hakkında da birçok kafa karışıklığı mevcut. E-devlet sistemine giren adaylar, "Konut İşyeri Başvuru" bölümüne giderek başvurularını yapabilir. Başvuru ekranındaki bilgilendirmelere göre seçilecek proje ile kuraya katılmak mümkün. TOKİ yetkilileri ve noter şahitliğinde çekilecek kura ile birlikte hak sahipleri belirlenmiş olacak. Çekiliş sonucunda hak sahibi olamayan vatandaşlar, yatırdıkları başvuru ücretini kura gününden 5 iş günü sonra banka şubeleri ya da ATM'lerden alabilecek.

Yorumlar (0)