TOKİ'den 'Sosyal Konut Projesi' uyarısı: "O mesaja dikkat!"

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 250 Bin Sosyal Konut Projesi çerçevesinde 'kurada öncelik tanıyacağız' şeklindeki dolandırıcılığa karşı bir uyarı yaptı.

GÜNDEM 20.09.2022, 15:03
TOKİ'den 'Sosyal Konut Projesi' uyarısı: "O mesaja dikkat!"

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "İlk Evim İlk İşyerim" sosyal konut projesinde İdarenin adı kullanılarak ‘sahtekarlık’ girişiminde bulunulduğunun belirlendiğini aktararak şahsen ya da telefonla ulaşarak kuralarda öncelik sağlayacaklarını söyleyen kişilere itibar edilmemesini istedi.

“Dolandırıcılara dikkat!”

TOKİ'nin sosyal medya hesabı üzerinden gelen açıklamada, "Son günlerde konuta erişmekte sorun yaşayan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan İdaremizin adı kullanılarak dolandırıcılık ve sahtekarlık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir" sözleri kullandı.

“Öncelik vereceklerini söyleyen kişilere itibar etmeyin” 

Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en önemli sosyal konut projesi olan "250 Bin Sosyal Konut Projesi" çerçevesinde "Başvurunuzdan sonra kurada öncelik sağlanacağı ve bunun için para istendiği" konusunda dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu şikayetlerin yaşandığı aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İdaremizin satışa sunduğu konutların başvuru toplama, devir, sözleşme imzalama, teslim, tapu gibi işlemlerinin tamamı Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubeleri yolu ile yapılmakta, farklı bir banka şubesi ve şahıs hesapları yoluyla işlem yapılmamaktadır. Öte yandan herhangi bir kooperatif ya da dernek vasıtasıyla bir talep, kapıra veya ön talep alınarak işlem yapılmamaktadır. Bu nedenle size telefonla ya da şahsen ulaşarak kuralarda öncelik vereceklerini söyleyen, ödeme talep eden kişi ya da kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Öte yandan sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması halinde savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir."

Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına TOKİ'nin internet sayfası, çağrı merkezi, yetkili bankalar ve kurumsal sosyal medya hesapları dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerektiği aktarıldı.

Yorumlar (0)