Togg için ön sipariş tarihi verildi: Yakında yollarda göreceğiz

"Dijital Mobilite Bahçesi"ne ziyarette bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, burada Togg hakkında açıklamalar yaptı. Togg için ön siparişlerin şubat ayında başlayacağını ifade eden Varank, “Mart ayında yollarda araçlarımızı göreceğiz” dedi.

GÜNDEM 08.01.2023, 11:19
Togg için ön sipariş tarihi verildi: Yakında yollarda göreceğiz

CES 2023’te bulunmak üzere ABD'ye giden Bakan Varank, Togg'un burada oluşturduğu "Dijital Mobilite Bahçesi"ni dolaştı. Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş ile görüşme sağlayan Varank, otomobilin Türkiye yollarında görüleceği tarihi paylaştı.

“Endüstride son nokta”

Burada incelemelerde bulunan Bakan Varank, CES'e ilk defa geçtiğimiz yıl katıldığını ifade ederek, otomotiv endüstrisinde yaşanan dönüşüme ve değişime Togg’un da ayak uydurduğunu dile getirdi.

Fuarın dünya genelinde teknolojiyi gösterdiğini aktaran Varank, "Geçtiğimiz yıl bu fuara 2 bin 400 katılımcı başvuruda bulunmuştu. Bu yıl 3 binden daha fazla firma, geleceğe dönük bir biçimde ürettikleri teknolojileri bütün dünyaya tanıtıyor. Togg da bu yıl içerisinde endüstride geldiği alanı, geleceğe yönelik planlarını belirlemiş oluyor." dedi.

“Birçok markayı burada görüyoruz”

Fuarda geçtiğimiz yıl otomotiv ve mobilite alanlarında çok fazla şirket bulunmadığına işaret eden Varank, "Şu an geldiğimiz son noktada burada birçok otomobil markasını ve traktör markalarını görebiliyoruz. Normalde Togg'un geçtiğimiz yıl ortaya koymuş olduğu vizyonun da ne derece zamanlı olduğunu bu yıl görmüş olduk." diye konuştu.

“Hedef bütün dünyada görmek”

Togg’un siparişleri hakkında konuşan Varank, "Gürcan Bey'in geçtiğimiz günlerde duyurduğu, Sayın Cumhurbaşkanımızın da Togg'un kampüsünün açılış töreninde ifade ettiği gibi, şubat döneminin ikinci yarı kısmında ön siparişler alınacak, mart ayının son zamanlarına doğru da otomobilleri Türkiye'de görmeye başlayacağız. Ek olarak bizler otomobilimizi sadece Türkiye’de değil, Avrupa'da da görmek. Bu nedenle çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yorumlar (0)