TikTok, temsilcilik açma ile ilgili nihai kararını açıkladı

VK ve Youtube'un ardından bakanlık tarafından yapılan açıklamada şimdi de TikTok'un ülkemizde temsilcilik açmasına dair işlemlerin başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

GÜNDEM 08.01.2021, 18:28 10.01.2021, 09:34
TikTok, temsilcilik açma ile ilgili nihai kararını açıkladı

Geçtiğimiz aylarda yaşama geçirilen sosyal medya düzenlemesiyle beraber Youtube, Twitter, WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi kimi sağlayıcıların Türkiye'de uymaları gereken kimi şartlar getirilmişti.

Günlük erişimi Türkiye'den 1 milyonun üzerinde olan ve kaynağı yurt dışındaki sosyal ağ sağlayıcıları için temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüklerini yerine getirmeleri amacıyla BTK tarafından verilen süre biteli çok uzun bir zaman oldu.

Temsilci atamayan başta Instagram, Facebook, Twitter, Youtube, Periscope ve TikTok'a 10 milyon TL'lik para cezası verilmiş ve ardından ise ay başında 30 milyon TL değerinde başka bir ceza daha verilmişti.

Youtube'dan sonra şimdi de TikTok temsilcilik açacak

Verilen cezalar sonrası açıklama yapan Youtube tarafından, Türkiye'ye temsilci atanmasına ilişkin sürecin başlatıldığını paylaşmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, TikTok isimli video paylaşım uygulamasının da Türkiye'ye temsilcilik açacağını paylaştı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Sayan, VK ve Youtube sonrası bugün yapılan görüşmeler sonucunda TikTok'un da temsilci atayacağını söyleyerek, "Dileğimiz kalan sosyal ağ sağlayıcılarının da derhal temsilcilik açmaları ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)