THY’den ‘İstanbul Havalimanı’ açıklaması: Kademeli normalleşme başladı

Olumsuz hava koşulları sebebiyle bir süredir seferlerin yapılamadığı İstanbul Havalimanı’nda, dünden itibaren kademeli olarak uçuşlar başlatıldı. Bugün, uçakların iniş ve kalkışları normale dönerken iç-dış hat yolcuları kontuardaki işlemlerini yaptırıyor.

GÜNDEM 26.01.2022, 15:36 27.01.2022, 13:25
THY’den ‘İstanbul Havalimanı’ açıklaması: Kademeli normalleşme başladı

Olumsuz hava koşullarının derinden etkilediği hava ulaşımında, normalleşme adımları kademeli olarak atılmaya başladı.

Normalleşme başladı

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, kademeli olarak İstanbul Havalimanı'ndaki seferlerin normale dönmeye başladığını açıkladı.

Normalleşmenin başladığı havalimanında dış hat yolcuları, güvenlik araması ve pasaport kontrollerinden sonra uçakların olduğu bölgelere yönlendiriliyor.

İGA, taksi, pist ve apron yolunda, 500’e yakın personel ve 180 kar temizleme aracıyla gerçekleştirilen çalışmalarla havalimanı, operasyonlara hazır duruma getirildi. Taksi ve apron yollarında bugün de kar temizleme çalışmaları devam ediyor. De-icing (buz çözme) işlemlerinin ardından uçaklar seferlerine başlıyor.

Yolcular durumdan memnun

Yolculardan İdris Üstün, İstanbul Havalimanı'nda bir süredir seferlerin yapılamaması sebebiyle Şırnak'a uçamadığını ifade etti. Uçuşların yeniden başlamasına ve seyahat edebilmelerine sevindiğini belirten Üstün, "Şırnak'a mutlaka gitmem gerekiyordu. Çünkü planlarımızdan ve işimizden geri kalıyoruz. İşlemlerimi şimdi yaptırdım. Uçağıma doğru gidiyorum." sözlerini kullandı.

"Hava koşulları sebebiyle bekleyen yolcu yok"

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, olumsuz hava koşulları sebebiyle geçici olarak durdurulan uçuş operasyonlarının, çalışmalar neticesinde normale döndüğü kaydedildi.

Havalimanında bugün 681 uçağın iniş ve kalkışının planlandığı belirtilen açıklamada, "2 pistimiz açık olup, gün içinde 3’üncü pistimizin operasyona açılması tahmin edilmektedir. Hava şartları sebebiyle terminalde bekleyen yolcumuz şu an yok. Havaist seferleri düzenli bir şekilde yapılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)