THY yapay zeka ile hizmet vermeye hazırlanıyor

Türk Hava Yolları geliştirilen yapay zeka sistemiyle müşterilerinin bilet satış, iptal ve rezervasyon işlemlerini sağlayacağı yeni sistemin lansmanını Temmuz ayında yapacak.

GÜNDEM 23.06.2020, 18:18 23.06.2020, 18:21
THY yapay zeka ile hizmet vermeye hazırlanıyor

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, gelecek sene itibarıyla yapay zeka temelli chatbot'un hayata geçirileceğini duyurdu.

Yeni chatbot ile artık rezervasyon sistemiyle doğrudan AI ile sohbet ederek müşterilerin bilet alıp, rezervasyon değişikliği yapabilmeye başlayacağını kaydedin İlker Aycı lansmanın Temmuz ayında gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.

Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi'nde Aycı dijitalleşmenin hava yolu şirketleri için önemli bir yere sahip olduğu bilgisini paylaşarak rezervasyonlarda ilk olarak başlayan bu dönüşüme en erken katılan şirketlerden birinin Türk Hava Yolları olduğu bilgisini paylaştı.

(THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı)

Aycı, 2000'li yılların başında internetten bilet satmaya başladıklarını hatırlatarak, 2000'li yıllar süresince en çok kullanılan sanal POS işlemlerine göre web siteleri üzerinden sağlandığını duyurdu. 

Havayolu firmalarının müşteri ile doğrudan iletişim kurma noktasında kendilerini geliştirdiğini aktaran Aycı, dijital olarak optimizasyon ve iş modeli dönüşümü konusunda da mesafe katetildiğini kaydetti.

Yorumlar (0)