THY uçağında Covid-19 alarmı: Ankara'ya yönlendirildi!

Tahran-İstanbul seferini yapan THY uçağı, bir yolcuda yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtileri görülmesi üzerine Ankara'ya yönlendirildi.

GÜNDEM 25.02.2020, 13:18 25.02.2020, 14:48
THY uçağında Covid-19 alarmı: Ankara'ya yönlendirildi!

Tahran-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, bir yolcuda yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtilerinin görülmesi üçerine Ankara Esenboğa Havaalanı'na acil iniş yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İran'dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak." bilgisini verdi.

Bakan Koca, "THY'ye ait uçakla gelen 132 Türk yolcu ve mürettebat, karantina için Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir." açıklamasında bulundu.

Çok sayıda sağlık ekibi hazırlandı

Uçaktaki bir yolcuda yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı bildirildi. Uçağı karşılamak üzere çok sayıda sağlık ekibi havalimanında hazır bulunduruldu.

Uçaktaki 17 yolcunun şüpheli olarak değerlendirildiği öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İran'dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak." bilgisini verdi. 

Bakan Koca, 132 Türk yolcu ve mürettebatın karantina için Dr. Zekai Tahir Burak hastanesine sevkedileceğini duyurdu.

Kum'dan gelen 12 yolcuda ateş çok yüksek

Alınan bilgiye göre İran'ın Kum şehrinden gelen yolculardan 12'sinin vücut ısısı normal seviyenin çok üzerinde. Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından kontrollerin yapıldığını bilgisi geldi.

Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama devam ediyor.

Sağlık Bakanı'ndan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. İlgili bakanlıklarımızın iş birliği, Bilim Kurulumuzun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarımızla, ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz" değerlendirmesinde bulundu.

SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) tarafından yayımlanan talimatla İran'dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti.

Bu talimat doğrultusunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

Zekai Tahir Burak'a getirildiler

Tahran-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında Ankara'ya indirilen yolcular karantina altına alınmak üzere Zekai Tahir Burak Hastanesine getirildi.

Tahran-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, Ankara Esenboğa Havaalanı'na sabah saat 10.30 sıralarında teker koydu. Ankara'ya indirilen yolcular, müşahede altına alınmak üzere Zekai Tahir Burak Hastanesine getirildi.

Yorumlar (0)