THY'den Türkistan'a, doğrudan ilk uçak seferi gerçekleştirildi

Türk Hava Yolları, Türk dünyasının manevi başkenti olarak adlandırılan ve Kazakistan’ın güneyinde yer alan Türkistan’a, doğrudan uçuş yapan ilk uluslararası hava yolu firması oldu. 

GÜNDEM 22.05.2021, 17:01 25.05.2021, 14:07
THY'den Türkistan'a, doğrudan ilk uçak seferi gerçekleştirildi

Kazakistan Sivil Havacılık Komitesi'nin yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Türkistan seferini gerçekleştiren ilk uçağı, Türkistan Uluslararası Havalimanı’nda "su takı" adlı gösteriyle karşılandı.

Havalimanında tören düzenlendi

Türkistan Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleştirilen törende, Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçisi olan Ufuk Ekici, Kazakistanlı yetkililerle birlikte birçok basın mensubu hazır bulundu.

Tören sonrası açıklama yapan Büyükelçi Ekici, tarihi bir olaya şahitlik edildiğine dikkat çekerek "Türkiye’nin medarı iftiharı THY’nin Türkistan'a yapacağı ilk uçuşu törenle gerçekleştirdik. Bu, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemi işaret ediyor” açıklamasını yaptı.

Türkistan şehrine doğrudan uçuş yapan uluslararası ilk hava yolu firmasının THY olduğunu söyleyen Ekici, "Türkistan ile İstanbul arasında hava yolu bağlantısı oluşturuldu. Bu kurulan yolun, ilerleyerek Türkistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmesini ümit ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Türk Hava Yolları, İstanbul-Türkistan-İstanbul seferini gerçekleştirecek B-737 tipi uçakla, ilk safhada haftada bir, ardından kademeli olarak haftada 2 sefer düzenleyecek.

Yorumlar (0)