THY'den Sudan kararı!

Türk Hava Yolları (THY), Sudan'da yaşanan gelişmelerden dolayı başkent Hartum seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

GÜNDEM 05.06.2019, 08:21
THY'den Sudan kararı!

THY'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 4 Haziran Salı günü saat 20.25’te planlanan TK 0680 sefer sayılı İstanbul-Hartum uçuşu ile 5 Haziran Çarşamba günü saat 00.30’da yapılması beklenen TK 0681 sefer sayılı Hartum-İstanbul uçuşunun iptal edildiği aktarıldı.

THY, dün de 4 Haziran Salı günü saat 00.30'da yapılması planlanan TK 0681 Hartum-İstanbul seferinin iptal edildiğini duyurmuştu.

Mısır ve BAE’deki bazı hava yolu şirketleri Sudan’da yaşanan gerginlik sebebiyle bu ülkeye planlanan uçuşlarını iptal etmişti.

SUDAN'DA NELER OLUYOR?

Sudan ordusu, başkent Hartum'daki karargah önünde haftalardır demokrasi nöbeti tutan halka önceki sabah müdahalede bulunmuş ve müdahale sonrası Sudan'daki bazı muhalif parti ve kurumlar, Askeri Konseye görevini bırakma çağrısı yapmıştı.

Sudan Doktorlar Komitesi, güvenlik güçlerinin pazartesi sabahı başkent Hartum'da ordu karargahı önündeki göstericilere müdahalesinde yaşamını yitirenlerin sayısının bugün hastanelerde hayatını kaybedenlerle birlikte 40'a ulaştığını ancak bu sayının çok daha fazla olduğunu bildirmişti.

Yorumlar (0)