THY'den çocuklara 23 Nisan hediyesi: İlk kez uçağa bindiler

THY, 23 Nisan vesilesiyle Ordu ve Giresun'un köylerinde ikamet eden 46 çocuğun ilk defa uçağa binmesini sağlayarak onları havacılıkla tanıştırdı. 

GÜNDEM 23.04.2022, 17:20 24.04.2022, 11:35
THY'den çocuklara 23 Nisan hediyesi: İlk kez uçağa bindiler

TBMM'nin açılışının 102. yıldönümünün kutlandığı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak dünya çocuklarına hediye edilen bu günde, çocuklara özel etkinlikler yapılmaya devam ediyor.

Türkiye'yi saran coşkulu bayram havası kapsamında Türk Hava Yolları (THY) da sürpriz bir adım attı.

Ordu ve Giresunlu çocuklar uçakla tanıştı

THY, Ordu ve Giresun’un köylerinde ikamet eden 46 çocuğu, bugüne özel bir projeyle uçakla tanıştırdı.

THY Basın Müşavirliğinden gelen açıklamada, firmanın Ordu-Giresun ofisinin hazırladığı projeyle ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle TK1920 sefer sayılı uçağı, İstanbul'dan kalkarak Ordu-Giresun Havalimanı'nda bu 46 çocukla buluştu.

Giresun'un Çatak ve Ordu'nun Yokuşdibi köylerinde ilköğretimde eğitim gören 10-12 yaş toplamda 46 çocuk kendi adlarıyla düzenlenmiş olan uçak biniş kartlarını teslim alarak uçağa bindi.

İlk defa uçağa bindiler

Hayatlarında ilk defa uçağa bindikleri belirtilen çocuklar, kabin ve pilot memurlarıyla tanışarak havacılık temalı olarak çizmiş oldukları resimleri uçuş ekibine armağan etti. Uçağın pilotu, çocuklar için özel anonsunda "Yarınlarımızın teminatı çocuklar, hayalleriniz hep yükseklerde ve kanatlarınız hep açık olsun." sözlerini kullandı.

Yer hizmetlerinden havalimanı kulesine kadar birçok noktayı THY personeliyle birlikte gezen ve havacılık ile ilgili bilgi alan çocuklar, ardından Giresun Kalesi ve Ordu Boztepe'ye giderek neşeli bir gün geçirdi.

Çocuklara özel hediyeler

THY ekibi, hazırladığı özel hediyeleri gün sonunda çocuklara verdi.

Konuyla ilgili Twitter'dan videolu paylaşımda bulunan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Giresun ve Ordu’nun köy okullarında, resimlere gökyüzünü sığdıran çocuklar, ilk defa uçağa bindi. Çocukların hayalini gerçeğe dönüştüren TK1920 sefer sayılı uçuşumuzun, 23 Nisan coşkusunu beraber izleyelim." sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)