Thodex'de önemli gelişme! Firari CEO Özer, şikayetinden vazgeçene para gönderiyor

Thodex mağdurlarının avukatı Sinan Keskin, kripto borsası Thodex aracılığıyla binlerce kullanıcıyı mağdur ettiği öne sürülen şirketin CEO'su Faruk Fatih Özer’in, avukatı yoluyla şikâyetlerini geri çekmeleri karşılığında 8 müştekiye 2 milyon TL gönderdiğini ifade etti. 

GÜNDEM 14.03.2022, 16:59 14.03.2022, 17:12
Thodex'de önemli gelişme! Firari CEO Özer, şikayetinden vazgeçene para gönderiyor

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Thodex adlı kripto borsasında binlerce kişinin dolandırıldığı iddiasına yönelik soruşturma sürüyor. 

“8 kişinin 2 milyon liraya yakın bir zarar miktarı hesaplarına yatırıldı” 

Müşteki avukatlarından Sinan Keskin, Thodex’in firari CEO'su Faruk Fatih Özer'in ve Thodex avukatının kendileriyle irtibata geçerek uzlaşmaya gitmek istediklerini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan müşteki avukatlarından Keskin, “Fatih Özer’in avukatı bize ulaştı. Mağdur kullanıcıların zararlarının giderilmesi adına uzlaşma tavsiye ettiler. Biz de enine boyuna konuyu değerlendirdik ve müvekkillerimize ilettik. Müvekkillerimizin onayı ve muvafakati uzlaşma çerçevesinde zararları geçen hafta hesaplarına yattı. 8 kişiye yaklaşık 2 milyon TL’ye yakın bir zarar tutarı hesaplarına yatırılmış olup, uzlaşma çerçevesinde şikayetten vazgeçme dilekçelerini de savcılığa ilettik. Uzlaşmaya konu olan zarar tutarı, şu an yüzlerce müvekkilim olduğu için bir kısmına sadece ulaşabildik. Yeni bir gelişme olduğu için zaman açısından böyle bir sorun yaşadık. 8 kişiyle iletişime geçebildik. 8 kişi arasında geneli olumlu yaklaştı. 8 kişinin de zararları kendilerine ulaştırıldı. Bunu biz de teyit ettik” sözlerini kullandı. 

“15 kişiyle iletişime geçtik, 13’ü kabul etti” 

Mağdurlardan 15’ine ulaşabildiğini söyleyen Keskin, “Ben şu ana kadar 15 kişiyle iletişime geçebildim. Takdir edersiniz ki görüşme oldukça uzun sürüyor. 15 kullanıcıya ulaşabildim ve 15 kişi arasında 13 kişi kabul etti. Bu kişiler arasından bize muvafakat veren 8 kullanıcının hesabına geçen hafta toplamda 2 milyon TL gibi bir tutar hesaplarına yattı” sözlerini kullandı.

Soruşturmanın mevcut durumundan söz eden Keskin, “Savcı, Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan bir rapor talep etmişti. MASAK’ın söz konusu raporu dosyaya geldi. Hazine Maliye Bakanlığı'ndan da aynı zaman bir yazı talep etmişti. Bu yazı da ayrıca dosyaya geldi. MASAK raporunda mağdurların bütün zararlarının tespit edildiğini görüyoruz. Soruşturma, buna istinaden devam ediyor. Savcının ağır ceza mahkemesinden ayrıca firmanın hesabında yer alan 16 milyona da müsaade verilmesi konusunda bir karar var. Bu süreçten sonraki aşama iddianamenin düzenlenmesi ve mahkemede yargılama biçiminde olacaktır” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)