Thodex CEO'su hakkında istenen ceza netleşti!

Thodex adlı kripto borsasının kurucusu olan firari CEO Faruk Fatih Özer hakkında istenen hapis cezası belli oldu.

GÜNDEM 31.03.2022, 18:13 01.04.2022, 14:32 Hakan Öksüz
Thodex CEO'su hakkında istenen ceza netleşti!

Türkiye'de 2021 yılına damga vuran dolandırıcılık olaylarından biri, kripto dünyasında yaşandı. Thodex adlı kripto borsasının kurucusu ve CEO'su olan Faruk Fatih Özer'in, yaklaşık 2 milyar dolarla birlikte yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü. Hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartılan Özer'in, Arnavutluk'a kaçtığı belirlendi.

40 bin 562 yıl hapis cezası!

Thodex vurgununda, borsaya yatırım yapan yaklaşık 400 bin kişinin mağdur olduğu kaydedildi. Söz konusu vurguna yönelik başlatılan soruşturmanın iddianamesi nihayet hazırlandı. İddianamede borsanın kurucusu ve CEO'su Faruk Fatih Özer'in dışında 20 kişinin isimleri de yer aldı. Firari CEO için 3 ayrı suçtan 40 bin 562 yıl hapis cezası talep edildi.

Soruşturma, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldı. Binlerce kullanıcının borsadaki hesapları ile olan bağlantılarının kesildiği ve sermayelerinin Faruk Fatih Özer tarafından yurt dışına çıkarıldığı kaydedildi. 22 Nisan'da başlatılan soruşturmaya göre firari CEO'nun 20 Nisan günü yurt dışına kaçtığına dair belgelere ulaşıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)