TFF’den son dakika açıklaması: ”Ceza veremeyiz”

Türkiye Futbol Federasyonu, bu akşam yapılacak Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçına seyircilerin tam kapasite ile alınması ile ilgili bir bilgilendirme yaptı. Yapılan bilgilendirmede tüm sorumluğun UEFA’nın yetkisi dahilinde olduğu ve TFF’nin herhangi bir şekilde maça müdahil olarak Galatasaray Spor Kulübü’ne ceza vermesinin mümkün olamayacağı söylendi.

GÜNDEM 04.11.2021, 16:33 06.11.2021, 09:37
TFF’den son dakika açıklaması: ”Ceza veremeyiz”

 Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı yazılı açıklamada “TFF’nin bu maça müdahil olarak Galatasaray Spor Kulübü’ne ceza vermesinin mümkün olmayacağının altını çizdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmekte olan Galatasaray’ın bugün karşılaşacağı Lokomotiv Moskova maçının öncesinde federasyonumuzun seyirci alımı ile ilgili olarak ceza vereceğine dair haberlerin çıkması nedeniyle bir açıklama yapma gereği doğmuştur.

Sorumluluk UEFA’da

Söz konusu olan karşılaşma UEFA’nın düzenlemekte olduğu bir organizasyon olup tüm sorumluluk UEFA’ya aittir.

Bu nedenden dolayı TFF’nin bu şekilde maça müdahil olarak Galatarasay Spor Kulübü’ne ceza kesmesi mümkün görünmemektedir.

Başvuru reddedildi, karar bildirildi

 Herkesin bildiği gibi, kulüp 1 Kasım tarihinde, 9 Kasım tarihinden itibaren stadyumlarda geçerli olacak tam kapasite ile maçlara seyirci alınabilmesine yönelik kararı 5 Kasım tarihine çekmek için başvurmuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık kurulu konuyu hemen değerlendirerek, eldeki bilimsel veriler, Bilim Kurulu’nun çalışmaları, Sağlık Bakanlığı’nın onayı ve uygulamaları sonucunda 12-17 yaş aralığındaki gençlerin aşı takvimi de göz önünde bulundurularak bu tarihin değişemeyeceği konusunda Galatasaray Spor Kulübü’nü bilgilendirmiştir.

 Bu kapsamda, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ceza vereceğine yönelik yapılan açıklama ve değerlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır.”

Yorumlar (1)
Dursun 2 yıl önce
Papucumun TFF si Anadolu kulübü olsa bir alt lige kadar kovalardiniz sahi Türkiye Süper ligi GS FB BJK bu üçü den oluşuyor diğerleri piyon