'Test sayılarındaki düşüş, vakadaki azalışın sonucu'

Sağlık Bakanı Koca, vaka sayılarıyla ilgili ortaya atılan iddiaları yanıtladı.

GÜNDEM 03.05.2021, 14:40 04.05.2021, 10:04
'Test sayılarındaki düşüş, vakadaki azalışın sonucu'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne'deki Valilik ve Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ziyaretleri sonrası salgınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, vakalardaki düşüşün test sayısının azalmasıyla alakalı olduğu iddiaları hakkında konuştu.

"Asılsız iddialar"

Değerlendirmenin asılsız olduğunu söyleyen Bakan, gündeme geldiğini söyleyen Koca,  testlerin belirti gösteren ya da temaslı kişilere yapıldığını, kısıtlama sürecinde temasın azalmasının beklenen bir durum olduğunu vurguladı.

“Test sayısının düşmesi vakalarla ilgili”

Koca, Son iki haftada hastaneye başvuranların sayısının yarı yarıya düştüğünü, test sayısındaki düşüşün vaka sayısının düşmesine bağlı olduğunu belirtti.

“Vakalarda hızlı düşüşe inanıyoruz”

Bakan, tam kapanmadan önce iki hafta süreyle uygulanan tedbirlerin vaka sayısında istenilen düşüşü sağlamamasına karşın 17 günlük kapanma dönemi ile vakalarda hızlı bir düşüşün sağlanacağına inandıklarını belirtti.

Milletçe yapılan fedakarlığın etkisinin vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda görülmeye başlandığını, bu olumlu durumun ağır hasta ve vefatlara da yansıyacağını bildiklerini ifade eden Koca, vatandaşların tedbirlere uyumunu talep ederek gösterilen hassasiyet için teşekkür etti.

"Bayram gibi bayram"

Önümüzdeki bayramla ilgili de konuşan Koca, bu sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı gerçek bir bayram temennisinde bulunarak bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz, dedi.

Yorumlar (0)