Teslim olan terörist; "Örgütten kaçmak isteyenler korkmamalı"

2013 senesinde Batman’dan PKK’ye katılan ve hakkında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçu kapsamında aranma kaydı bulunan örgüt üyesinin 4 Haziran tarihinde Habur Sınır Kapısından ülkeye giriş yaparak, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğüne teslim olduğu belirlendi.

GÜNDEM 09.06.2022, 10:59
Teslim olan terörist; "Örgütten kaçmak isteyenler korkmamalı"

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden gerçekleştirilen bilgilendirmede, KCK/YPG/PKK/KCK, içerisinde faaliyet gösteren örgüt üyelerinin teslim olması amacıyla aileleriyle ikna çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü personellerinden 5 Haziran günü teslim alınan örgüt üyesinin adli tahkikatının Batman İl Emniyet Müdürlüğünde yapıldığı açıklandı. Zanlının 7 Haziran günü ailesi ile görüşme gerçekleştirdiği belirlendi.

“Örgüt yaşça küçük çocukları kandırıyor”

Örgüt üyesi ile gerçekleştirilen ilk görüşmede, “Çeşitli vaatlerle kandırıldık. KCK/PKK’ya bize verilen sözler karşılığında katıldık. Örgüt daha çok yaşı küçük olan çocukları kandırıyor. Bu şekilde örgüte katılmalarını sağlıyorlar” dedi.

“Kaçmaya çalışırken yakalandım, aç ve susuz kaldım”

Örgütün insanları bünyesine katmak için dağdaki yaşamı farklı anlattığını dile getiren şahıs,” Dağda gördüğünüz yaşam ile örgütün anlattığı çok farklı. Kaç kere kaçmaya teşebbüs ettik. Fakat örgüt tarafından yakalandık. Aylarca aç ve susuz bir halde tutsak kaldım. Yine de zor koşullara rağmen çabaladım ve örgütten kaçmayı başardım. Sonrasında da Batman Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla, güvenlik güçlerine teslim oldum” şeklinde ifade etti.

Örgüt kaçmak isteyenlere ağır cezalar veriyor

Kendisi gibi terör örgütünden kaçma arayışında olan birçok kişi olduğunu fakat örgütün gerçekleştireceği işkence ve verecekleri infaz kararı gibi ağır cezalar ile susuz ve aç bırakılacaklarından çekindiklerini belirten örgüt üyesi, “Örgütten kaçmak isteyenler lütfen korkmasın. Ailelerde çocuklarına sahip çıksın. Çoğu zorla tutuluyor” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)