Teslim olan terörist, ailesiyle buluştu

Dağa kaçırılan evladı için Şırnak'tan gelerek Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetine katılan baba Ömer Üstek ve anne Emine Üstek, kolluk kuvvetlerine teslim olan çocuklarına 6 senelik aranın ardından sarılmanın mutluluğunu yaşadı.

GÜNDEM 28.08.2021, 23:32 30.08.2021, 09:46
Teslim olan terörist, ailesiyle buluştu

Diyarbakır'daki HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren bir aile daha PKK terör örgütünden kaçarak kolluk kuvvetlerine teslim olan evlatlarına kavuştu.

Şırnak'tan 24 Şubat 2020 tarihinde Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemine iştirak eden, ardından HDP Şırnak İl Başkanlığı binası önünde eylemlerini sürdüren Üstek ailesinin evladı Metin, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi personellerinin ikna faaliyetleri neticesinde Şırnak'ta teslim oldu.

Anne fenalık geçirdi

Müjdeli haberi aldıktan sonra Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü binasına gelen baba Ömer Üstek ve anne Emine Üstek, 6 sene sonra kavuştuğu çocukları Metin'e sarıldı ve gözyaşı döktü.

Seneler süren ayrılığın ardından evladına kavuşan anne Üstek fenalık geçirdi, 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.

Duygusal anların meydana geldiği buluşmada zılgıt çekildi, anne Üstek, Kürtçe ağıt yaktı.

Anne Üstek, oğluna kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

32'inci kavuşma

Üstek ailesinin de çocuklarına kavuşmasıyla birlikte, uğruna oturma eylemi yaptıkları evlatlarını terörün pençesinden kurtaran aile sayısı 32'ye yükselmiş oldu. 







Yorumlar (0)