Terörle mücadelede bugün: 1 terörist teslim oldu, 2 terörist EX

Terörle mücadelede bugün yapılan operasyonlar neticesinde Kuzey Irak'ta 2 terörist teslim oldu, 1 terörist ise Mardin'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

GÜNDEM 27.08.2020, 23:43
Terörle mücadelede bugün: 1 terörist teslim oldu, 2 terörist EX

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hain teröristler Mehmetçik'imizin başarılı operasyonlarıyla inlerinde havaya uçuruluyor. Bu kapsamda bugün Kuzey Irak'ta 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Öte yandan Mardin'de ise 2010 yılında terör örgütüne katılan bir örgüt mensubu ikna çalışmaları neticesinde teslim oldu.

Kuzey Irak'ta 2 terörist daha etkisiz

Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk ve Zap bölgelerinde eylem hazırlığındaki oldukları tespit edilen 2 terörist daha imha edildi.

Konuya dair açıklama Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Irak Zap ve Hakurk'ta eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 2 PKK'lı teröristin düzenlenen hava harekatlarıyla etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı. Açıklamanın devamında son terörist etkisiz hale gelinceye dek operasyonların süreceğinin altı çizildi."

Mardin'de 1 terör örgütü üyesi teslim oldu

Öte yandan terörle mücadeleye ilişkin bir açıklama da İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Emniyet ve Jandarma unsurlarının ikna çalışmaları sonucunda terör örgütüne 2010 senesinde katıldığı belirlenen 1 örgüt mensubunun daha Mardin'de güvenlik güçlerine teslim olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamanın devamında bugün teslim olan örgüt mensubuyla beraber 1 Ocak tarihinden bugüne dek yalnızca ikna yoluyla teslim olan terörist sayısının 141'e çıktığı kaydedildi.

Yorumlar (0)