Terörle mücadele raporu: Hulusi Akar, Zap bölgesine işaret etti

Terörle mücadele çalışmaları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeleri terör unsurlarından arındırmaya devam ediyor. Bu noktada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Zap bölgesinin büyük bir kısmının terörden temizlendiğini dile getirdi.

GÜNDEM 24.01.2023, 17:43
Terörle mücadele raporu: Hulusi Akar, Zap bölgesine işaret etti

Terör gündemini ülkeden uzaklaştırmak ve sınır güvenliğini sağlamak üzere çalışma sağlayan güvenlik güçleri, mücadelesine başarıyla devam ediyor. Gerçekleştirilen operasyonlar ile terör yapılanması mensuplarını etkisiz duruma getiren Türk Silahlı Kuvvetleri, bu noktada bir bölgeyi daha terörden temizledi.

“Mücadele devam ediyor”

17 Nisan 2022 tarihinde Kuzey Irak'ın Zap bölgesinde yeşil ışık yakılan Pençe-Kilit Operasyonu'ndan müjdeli haber geldi. Konu ile ilgili açıklama, dün Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı'nın sonrasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından geldi. Operasyona dair son durumu anlatan Akar, mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğine işaret etti.

Birçok sığınak yıkıldı, binlerde mühimmat ele geçirildi

Mücadele kapsamında çalışmaların sürdüğünü ifade eden Akar, şu ifadelerde bulundu: “Pençe Kilit Operasyonu’nda mevcut durumda bir aşamaya geldik. Zap bölgesinde büyük bir kesim teröristlerden arındırıldı. Uzunca bir süredir orada yerleşmiş olan teröristlerin saklandıkları mağaralara girildi. Sığınakları, mağaraları ve inleri başlarına yıkıldı. Pençe Kilit Operasyonu’yla beraber de Irak sınırında 302 kilometrelik alan güvenli konuma geldi. Operasyonlarda 506 terörist etkisiz duruma getirildi. Çalışmalar çerçevesinde teröristlerce kullanılmakta olan 600’e yakın sığınak, mağara ile 2 binden fazla el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. Askerlerimiz operasyonlarda teröristlerin kullandığı 533 bin 275 mühimmat ve bin 174 silah ele geçirdi”

Yorumlar (0)