Teröristlerin inleri imha edildi

Bitlis'te bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin kullandığı sığınak ve depolar imha edildi.

GÜNDEM 24.01.2020, 11:45
Teröristlerin inleri imha edildi

Bitlis'te bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda tespit edilen 7 sığınak, 2 depo ile yaşam malzemeleri ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler imha edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar sonucu, Bitlis il merkezi kırsalında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı olduğu bilgisinin alındığı bildirildi.

Bunun üzerine 15 Ocak'ta bölücü terör örgütü PKK mensuplarını bulmak, etkisiz durumuna getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depoları imha etmek gayesiyle başlatılan "Şehit Uzman Jandarma Çavuş Veysel Şirin 2020-02 Operasyonu"nun sürdüğü kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Operasyon kapsamında dün 7 sığınak, 2 depo ve 4 avcı boy çukuru tespit edilmiştir. Sığınak, depo ve avcı boy çukurlarının içinde 24 elektronik el yapımı patlayıcı ateşleme anahtar sistemi, 19 adet 4'lü pil bloğu, 15 metre elektrik kablosu, 5 örgütsel doküman, kamera, leşker pantolonu, 2 şemsiye, güneş paneli, 55 paket sigara, 3 ayakkabı, mat, uzaktan kumanda, mayon kutusu, 50 metre ip, 10 kilogram turşu, uyku tulumu, takım elbise, yağmurluk, puşi, 2 avcı yeleği, 2 şalvar, 6 metrekare naylon, 2 kilogram soğan, çok miktarda mutfak malzemesi, testere ve 20 boş plastik bidon bulunmuştur. Delil niteliği taşıyan malzemelere Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla el konulmuş, diğer malzemeler ise yerinde imha edilmiştir. Sığınak, depo ve avcı boy çukurları da imha edilerek kullanılamaz duruma getirilmiştir."

Bitlis Valiliğinin açıklamasında, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliğin sağlanması gayesiyle şehir genelinde operasyonlarını kararlılıkla devam ettirileceğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)