Teröristlere kaçacak delik yok! Terörle mücadelede 2 önemli gelişme…

Terörle mücadelede gerçekleştirilen operasyonlarda iki önemli gelişme yaşandı. 30 Mart 2018 tarihinde Siirt’te 6 güvenlik korucusu ile 1 jandarma personelini şehit eden Azad Öngüç adlı terör örgütü mensubu TIR dorsesinde yakalandı. Öte yandan Suriye’de devam eden terörle mücadele operasyonlarında ise MİT tarafından YPG’nin sözde tugay sorumlusu Mohammed Nasır’ın etkisizleştirildiği duyuruldu.

GÜNDEM 02.12.2022, 10:42 02.12.2022, 12:56
Teröristlere kaçacak delik yok! Terörle mücadelede 2 önemli gelişme…

Türkiye terörle mücadelesine devam ediyor. Güvenlik teşkilatı, teröristlere hem yurt içerisinde hem de sınırlarda kaçacak yer bırakmıyor ve teröristlerin inlerine bir bir girerek onları etkisizleştiriliyor.

Bu kapsamda 2 önemli haber daha geldi.

PKK’nın sözde tugay sorumlusu etkisiz

MİT tarafından PKK – YPG’nin sözde tugay sorumlusu olan Mohammed Nasır, yapılan başarılı operasyonla etkisizleştirildi. Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre teröristin, füzeler konusunda uzman olduğu ve çeşitli sabotajların yapılmasında da aktif bir şekilde görev aldığı tespit edildi.

Terör örgütü üyesi TIR dorsesinde yurda girerken yakalandı

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şırnak Silopi’de Jandarma’nın kontrol noktasında durdurduğu TIR’da gerçekleştirilen aramada 3 kişi yakalandı. 3 kişiden 1’inin ise Canfeda Alman kod isimli terörist Azad Öngüç olduğu belirlendi. Öngüç’ün “kasten öldürme” ve “devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma” suçlarında arandığı kaydedildi.

Ayrıca Öngüç’ün 30 Mart 2018 tarihinde Siirt ilimizde 1 jandarma personeli ve 6 güvenlik korucusunu şehit eden ve 12 personelin yaralanmasına sebep olan silahlı saldırıya da katıldığı tespit edildi.

Azad Öngüç’ün tutuklandığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)