Teröristlerden bu kez de üniforma oyunu!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı ile ağır darbe alan terör örgütü PKK/YPG, kimyasal silah kullanıp Türkiye’yi suçlamaya yönelik hain planının açığa çıkmasının ardından bu kez de rejim askerî üniforması giyerek yeni bir algı operasyonuna başladı. 

GÜNDEM 21.10.2019, 14:11 21.10.2019, 14:13
Teröristlerden bu kez de üniforma oyunu!

Kimyasal saldırı planı açığa çıkan terör örgütü PKK/YPG, bu kez yeni bir algı operasyonuna başladı. Türk istihbarat birimlerinin belirlemelerine göre, teröristler işgal ettikleri Suriye’nin Tel Rıfat kentinde Suriye rejimine ait askerlerin üniformaları ile gezmeye başladı. Teröristlerin, harekât kaygısı ile kentten ayrılmak isteyen sivilleri, "Burada rejim askeri olduğu için operasyon yapılamaz" şeklinde güvence vererek önlemeye çalıştıkları tespit edildi. 

Kamuflajlarını çıkaran teröristlerin rejim üniforması giyerek, rejimle birlikte hareket ettikleri mesajını vermeyi hedefledikleri belirlendi. 

Sivillerin kaçışını önlemek için mayın döşüyorlar

Barış Pınarı Harekâtı ile bitme aşamasına gelen ve operasyonun durması için her yöntemi deneyen terör örgütü PKK/YPG’nin birçok noktada mayın ve el yapımı patlayıcı tuzaklamaya devam ettiği tespit edildi.

İstihbarat birimlerinin belirlemelerine göre, teröristler Fırat’ın doğusunda işgal edilen bir başka nokta olan Ayn El Arab kentinin Kezken Köyünün çevresini de mayınlarla döşedi. Mayınlarla hem olası operasyonda birliklere zarar verilmesinin hem de sivillerin kaçışının önlenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Terör örgütü PKK/YPG, her türlü hain saldırı ve kirli oyunu sahnelemek için zemin arayışına devam ederken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ise teröristlerin çirkin yüzünü ortaya çıkarmanın yanı sıra sınır hattında teyakkuzda bekleyişini sürdüyor. 

Yorumlar (0)