Teröristler yüzünden 39 köy sular altında kalabilir!

Suriye'de bulunan Mezkeft Barajı'nın çökmesi durumunda 39 köyün sular altında kalabileceği ifade edildi. Söz konusu barajda riskli düzeye ulaşan suyun bir kısmının hemen boşaltılması gerekiyor. Fakar terör örgütü YPG/PKK, söz konusu barajın çevresine kazdığı tünellerin sular altında kalabileceğini düşünerek barajın kapaklarının açılmasına müsaade etmiyor. 

DÜNYA 25.11.2020, 10:20 25.11.2020, 16:57
Teröristler yüzünden 39 köy sular altında kalabilir!

Suriye'nin Haseke şehri, terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında bulunuyor. Söz konusu şehrin kuzeydoğusunda bulunan Kahtaniye beldesi, oldukça tehlikeli bir olay ile karşı karşıya kalabilir. Burada yer alan Mezkeft Barajı'nda suyun yeterli olarak boşaltılmadığı, bu nedenle su düzeyinin olukça fazla yükseldiği ifade edildi.

Mezkeft Barajı, Türkiye sınırına hemen hemen 4 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Söz konusu baraj, terör örgütü YPG/PKK'nın tavrı sebebiyle çökme riski yaşıyor. Bölgede yaşayan insanlar, kış aylarında etkili olacak yağışlarla birlikte Mezkeft Barajı'nın yıkılabileceğini düşünüyor. Mühendisler, iç savaştan önce yapılan Mezkeft Barajı'nın bakım ve kontrollerinin gerektiği kadar gerçekleştirilmediğini ifade ediyor. 

Mezkeft Barajı'nın kapaklarının açılması ve fazla suyun yavaş yavaş boşaltılması isteniyor. Fakat söz konusu barajı tüneller ile çevrelediği görülen terör örgütü YPG/PKK, bu duruma asla izin vermiyor. 

Terör örgütü YPG/PKK, Mezkeft Barajı'nın çevresinde kazdıkları tünelleri sular altında kalabileceği ihtimaline karşı kapakları hiçbir şekilde açtırmıyor. Teröristler, Mezkeft Barajı'nın çökme riskini umursamıyor. 

"Su seviyesi iyice artacak"

Haseke şehrinde yaşayan bir mühendis, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. 

Mühendis, terör örgütü YPG/PKK'nın bölgeyi riske attığına dikkat çekerek, kış aylarının geldiğini, bir süre sonra etkili olacak yağışlarla beraber Mezkeft Barajı'nın su seviyesinin iyice artacağını ve söz konusu baraja yönelik baskının yoğunlaşacağını söyledi. 

"Büyük bir felaket kapıda"

Suyun boşaltılmaması durumunda büyük bir felaket yaşanabileceğine dikkat çeken mühendis, terör örgütü YPG/PKK'nın insanların can güvenliğini asla dikkate almadığını, Mezkeft Barajı'nın çökmesi durumunda 39 köyün sular altına kalabileceğini ekledi.

Yorumlar (0)