Teröristler sefalette, elebaşlar ziyafette!

Yiğitlerin Pençe-Kaplan Harekâtı'nda ele geçirdiği fotoğraf makinesinin hafıza kartı; teröristler sefalet içindeyken elebaşlarının sefa sürdüğünü gözler önüne serdi.

GÜNDEM 23.11.2020, 12:15
Teröristler sefalette, elebaşlar ziyafette!

Kahraman Türk askerinin Irak'ın kuzeyinde bulunan Haftanin bölgesinde 17 Haziran 2020 tarihinde başlattığı Pençe-Kaplan Harekatı'nda Kohareş kampında bulunan barınma alanında bir adet fotoğraf makinesi bulundu ve içinde hafıza kartı olduğu görüldü. Fotoğraf makinesinin hangi teröristte ait olduğu belirlenemezken hafıza kartının üzerinde el yazısıyla "Ferhat Dersim" yazılıydı. Mehmetçik kartı inceledi ve karttan çıkan fotoğraflar, yaşam koşulları bakımından örgütteki taban ile tavan arasındaki uçurumu gözler önüne serer nitelikteydi.

Dağlarda hamur yoğurup ekmek pişirmeye, patates soyup tenekeler içinde yemek yapmaya, odun kırıp yük taşıyarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan teröristler ağır koşullar altında yaşarken, fotoğraflarda örgüt elebaşı Cemil Bayık'ın şiş kebaplarla, sıcak yemeklerle, soğuk içeklerle, salatalarla ve tatlılarla donatılmış sofrada ziyafet çektiği görülüyor.

Aynı hafıza kartından kadın teröristlerin kendi içlerinde "Sapık Abbas" olarak isim taktığı, örgütün elebaşlarından "Abbas" kod adlı Duran Kalkan ile örgütün en önemli elebaşı "Cemal" kod adlı Murat Karayılan'ın farklı mekânlarda, genç kızlarla çekilmiş fotoğraflarıyla PKK terör örgütünün kanalı olan Gerilla TV'nin görüntüleri de çıktı.

En ağır işlerde köle gibi çalıştırılan teröristlerin, canlı ele geçirildiğinde ya da teslim olduğunda, dağlarda yeterince beslenemedikleri için halsiz ve zayıf oldukları görülüyor.

Yakalanan ya da teslim olan teröristlere ilk yapılan şey ise sağlık kontrolünden geçirmek, varsa yarasını tedavi etmek ve ivedilikle yiyecek ve içecek vermek.

Türk askerinin içecek ve yiyecek verdiği teröristlerin ekseriyetle çok aç oldukları ve bakımsızlıktan halsiz oldukları dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)