Terörist elebaşı Mazlum Kobani: “CHP bize umut veriyor” 

CHP’nin tezkere kararı hakkında açıklamalarda bulunan Mazlum Kobani, siyaset gündemine bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Kobani, şu ifadeleri kullandı: “Bu duruma seviniyoruz. CHP bize umut veriyor. Kendilerini Suriye’de ağırlamak istiyorum.” 

GÜNDEM 10.11.2021, 14:50
Terörist elebaşı Mazlum Kobani: “CHP bize umut veriyor” 

Türkiye’nin, terör örgütü YPG/PKK’nin yayılışını engellemek ve sınırlarımızı korumak adına yeni operasyonları yürütmek amacıyla meclise sunduğu tezkere, geçtiğimiz günlerde onaylandı. “Suriye ve Irak tezkeresi” İYİ Parti, MHP ve AK Parti’nin oylarıyla kabul edildi fakat buna karşın HDP ve CHP “hayır” oyu kullandı.  

“Evet demek cumhuriyete ihanettir” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve “Tezkereye ‘evet’ demek cumhuriyete ihanettir.” ifadeleriyle dikkat çekmişti. CHP’nin bu tavrı ise terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Terör örgütü elebaşı “Mazlum Kobani” kod adlı Ferhat Abdi Şahin, PKK’nın sözcülüğünü yapan gazeteci Amberin Zaman’a açıklamalarda bulundu.  



“CHP’nin kararı umut verici” 

Uluslararası güçlerin Suriye’ye yönelik operasyona karşı durmasının ve CHP’nin de Suriye tezkeresine “hayır” demesinin kendilerini cesaretlendirdiğini ve mutlu ettiğini belirten Mazlum Kobani, her halükarda bunun iyi bir sinyal ve önemli bir adım olduğunu şu cümlelerle ifade etti: “CHP, bunu yapıyorsa bu, Türkiye içerisinde dengelerin değiştiğinin işaretidir. Bu da bizim için umut vericidir.” 

“CHP gelsin de konuşalım” 

Gazeteci’nin “CHP’den bir heyeti buraya davet etmek ister misiniz?” sorusu üzerine Mazlum Kobani, “Olabilir. Bence bu durum olumlu olabilir.” 

“Türkiye, Suriye’den çekilmek zorunda kalır” 

Kobani, tezkere konusundaki açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Suriye halkları, yönetimi ve uluslararası güçler bir mutabakata varırsa Türkiye, bu topraklardan çekilmek zorunda kalır. Türkiye’de Erdoğan iktidarı değiştiğinde bunun da bize katkısı olacaktır.” 

Yorumlar (0)