Teröristbaşı "temiz savaşçı" ödülü alıyor!

Bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin elebaşı Ferhat Abdi Şahin'e (Mazlum Kobani) "temiz savaşçı ödülü"nü alması için Kanada'dan davet geldi.

GÜNDEM 30.10.2019, 17:23 30.10.2019, 17:32
Teröristbaşı "temiz savaşçı" ödülü alıyor!

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı PKK/YPG'nin elebaşı Ferhat Abdi Şahin'e (Mazlum Kobani) sahip çıkan ülkelerin sayısı giderek artıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın "general" diyerek Washington'a davet ettiği Kobani için Kanada da harekete geçti.

Barzani yönetimine olan yakınlığıyla bilinen Rudaw haber sitesindeki habere göre, Kanada Savunma Bakanlığı, Kobani'yi ömrünü savaşlarda insanlığa hizmete adayan kişilere her yıl bakanlık tarafından verilen "temiz savaşçı" ödülünü almak üzere Kanada'ya davet etti.

Teröristbaşı general oldu

Trump, sosyal medya üzerinden Kobani'ye seslenerek, "Nazik sözleriniz ve cesaretiniz için teşekkürler General Mazlum. Lütfen Kürt halkına saygılarımı iletin. Yakında seni görmek için sabırsızlanıyorum." mesajını paylaşmıştı.

Kobani'nin iadesi isteniyor

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye çağrıda bulunarak, "Mazlum Kobani kırmızı bültenle aranan bir terörist. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi gerekiyor." açıklamasını yapmıştı. Erdoğan'ın sözlerinin ardından Adalet Bakanlığı harekete geçerek ve Kobani'nin iadesi için hazırlanan dosyayı Dışişleri Bakanlığına göndermişti.

Yorumlar (0)