Terörist Ercan Bayat böyle yakalandı

52 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı saldırısı sorumlularından terörist Ercan Bayat'ın yakalanışına dair detaylar paylaşıldı.

GÜNDEM 09.09.2020, 10:03 09.09.2020, 17:28
Terörist Ercan Bayat böyle yakalandı

TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) bağlı kahraman hudut birlikleri, Hatay ilinin Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen ve 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının sorumlularından Ercan Bayat'ı yakalamak için hudut hattında saatlerce pusuya yattı. Bu sıralarda bölge, mini İHA'larla kesintisiz izlemeye alındı. Terörist Ercan Bayat'ın Türkiye'ye kaçak yollardan girmeye çalıştığını saptayan kahraman Mehmetçik, pusuya düşürdüğü Mavi Kategori'deki haini kıskıvrak yakaladı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde 3 milyon lira ödülle Mavi Kategori'de aranan Ercan Bayat'ın yakalanması için kahraman Mehmetçik saatlerce kıpırdamadan sabırla bekledi.

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kahraman hudut birlikleri, Emniyet İstihbarat'tan gelen "hudut ihlali yapılacağı" yönündeki bilgi üzerine Yayladağı bölgesinde tedbirlerini daha da artırdı.

Bölgede devriyeler rutin görevlerini icra ediyor görüntüsü verirken belirli noktalara pusu kuruldu. Hudutta gizlenen askerler bir taraftan da bölgeyi mini İHA'larla kesintisiz taradı.

Mavi kategoride aranan terörist Ercan Bayat'ın, kendini gizlemek için 2 çocuk ile birlikte yurda yasadışı yollardan girmek üzere olduğu tespit edildi. Terörist Ercan Bayat, Denizgören Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasına girdiği anda Mehmetçik tarafından kıskıvrak yakalandı.

Hatay ilinin Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının sorumlusu Ercan Bayat Yayladağı İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, yanındaki 2 çocuk ise Yayladağı İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Yorumlar (0)