Teröre 'Pençe' darbesi! 81 mağaraya 'Kilit' vuruldu

Gerçekleşen Pençe Kilit Operasyonu’nda şu zamana gelene kadar eli kanlı terör yapılanmasının yerleşim yeri olan 81 mağara ve sığınağın bulunduğunu belirten Millî Savunma Bakanlığı, bunun yanı sıra 369 adet el yapımı bombanın da ele geçirilerek imhasının sağlandığını açıkladı.

GÜNDEM 29.04.2022, 12:05
Teröre 'Pençe' darbesi! 81 mağaraya 'Kilit' vuruldu

Pençe Kilit Operasyonu Irak'ın kuzeyinden gelen terör örgütü saldırılarının yok edilmesi ve sınır güvenliğinin edinilebilmesi sebebiyle yapılıyordu. Gerçekleştirilen operasyonun planlanan bir şekilde sürdüğü gelen bilgiler arasında yer alıyor. Millî Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada birçok sığınak ve mağara ele geçirildiğini açıkladı.

Tüm sığınıklara baskın yapılıyor

Operasyonun ilk aşamasını başarıyla gerçekleştirildiğini açıklayan Millî Savunma Bakanlığı, tespit edilen hedeflere erişen özel kuvvetler birimleri ve komandoların, terörist yapılanması tarafından kullanılan barınak, sığınak, mağara ve sözde karargahlara baskın düzenlendiğini belirtti.

Mehmetçik çevredeki arama inceleme çalışmalarına devam ederken, terör yapılanmasına dair fazla miktarda malzeme ve silahı ele geçirdi.

81 sığınak ve mağara ele geçirildi

Operasyonun başladığı 17 Nisan tarihinden bu zaman kadar terör yapılanmasına dair 81 sığınak ve mağara bulundu. Terörist yapılanmasına ait olan mağaralarda birçok miktarda yaşam gereçleri bulunurken, baskın yapılan sığınaklardan televizyon, jeneratör gibi malzemeler dahil olmak üzere birçok miktarda farklı eşya ele geçirildi.

Operasyonda 369 el yapımı bombanın imhasını gerçekleştiren Mehmetçik, içerisinde makineli tüfeğin de bulunduğu 94 ağır silah, bombaatar, havan ve roketatar gibi ağır silahların oluşturduğu 20 binden fazla cephane ele geçirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce gerçekleştirilen Pençe Kilit Operasyonu'nda bu zamana değin 57 terörist tesirsiz duruma getirildi.

Yorumlar (0)