Teröre darbe üstüne darbe

Bugün düzenlenen operasyonlarda Diyarbakır'da 2, Hakkari'de 4, Tunceli'de bir terörist, Kuzey Irak'ta düzenlenen hava harekatında da 2 terörist etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 25.06.2019, 08:50 25.06.2019, 09:53
Teröre darbe üstüne darbe

İçişleri Bakanlığı, bugün düzenlenen operasyonlarda Diyarbakır'da 2, Hakkari'de 3, Tunceli'de bir teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır-Hani ilçe kırsalında İl Jandarma Komutanlığı’nca bugün gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 

Ayrıca, Hakkari Şemdinli ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bugün gerçekleştirilen operasyonda, 2 terörist etkisiz hale getirilirken, Tunceli-Merkez kırsalında İl Jandarma Komutanlığı'nca 22 Haziran’da başlatılan Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel-365 Operasyonu kapsamında *1 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. 

Böylelikle, iç güvenlik operasyonları kapsamında, bugün düzenlenen operasyonlarda Diyarbakır’da 2, Hakkari’de 2, Tunceli’de 1 olmak üzere toplam toplam 5 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 

Operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir."

Bir terörist daha etkisiz

Şemdinli kırsalında süren operasyonda, bir teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Böylece Diyarbakır, Hakkari ve Tunceli'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye ulaştı.

Irak'ın kuzeyinde operasyon

Milli Savunma Bakanlığı da Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine düzenlenen hava harekatıyla, terör örgütü PKK tarafından silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedeflerin vurulduğunu ve 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yorumlar (0)