Terörden temizlenen Sur’da vatandaşlar yeni evlerine kavuşuyor

Diyarbakır Sur’un terörden temizlenmesinin ardından yıkılmış olan binaların yerine yapılan çok sayıda yapının bir kısmı için anahtarlar teslim edildi. Yapımı süren diğer etapların da tamamlanması sonrası anahtar teslim töreni gerçekleştirilecek.

GÜNDEM 30.04.2021, 18:35 30.04.2021, 19:15
Terörden temizlenen Sur’da vatandaşlar yeni evlerine kavuşuyor

PKK terör örgütünün saldırıları neticesinde tahribata uğrayan Diyarbakır Sur’da başlatılan yenileme çalışmalarıyla yaşama geçirilen projeler tüm hızıyla sürüyor.

Dabanoğlu, Cevat Paşa, Savaş, Hasırlı, Özdemir ve Cemal Yılmaz mahallerinde yapımı süren çalışmalarda Dabanoğlu Mahallesi’nde 40 yapıdan 16 tanesi, Özdemir Mahallesi’nde ise 115 yapıdan 77 tanesi olmak üzere toplamda yapımı biten 155 adet yapının 93’ünün sahiplerine anahtarlar verildi.

Diğer etaplar da tamamlandıkça sahiplerine verilecek

Lalabey ve Alipaşa’daki çalışmalarsa 8 iş yeri, 47 konut ve 2 butik otelin 28’inin anahtar teslimiyle 3 Mayıs tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Alipaşa Mahallesi’nde yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama…

Konuya dair bakanlık tarafından yapılan açıklamada, vekillerin veya hak sahiplerinin yanlarında anahtar teslim töreni için getirmesi gereken belgelerle diğer şartlara ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

Program dahilinde konut teslimi için gelemeyecek olan hak sahiplerinin anahtar teslimi kurumca belirlenecek başka bir tarihte gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)